“Isparta’yı kazanırsak Türkiye’de de iktidarı alır ve devrim yaparız”

21 Kasım 2013 16:04

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ve CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfi Çakmakçı, önceki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etmişti. Şenol, heybeleri dolu döndüklerini belirterek Kılıçdaroğlu’nun Isparta’ya bakış açısını anlattı. Kılıçdaroğlu: “CHP Isparta’da Belediyeyi alırsa Türkiye’de de iktidarı alır ve devrim olur.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden Isparta heyeti önceki gün ilimize döndü. Orada yaşanan gelişmeleri gazetemize anlatan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, önce Meclis Grup Toplantısı’na katıldıklarını ardından da makama geçtiklerini söyledi. 20 dakika süren görüşmede Kılıçdaroğlu’nun, Lütfü Çakmakçı’ya güvendiğini ve inandığını özellikle belirttiğini ifade eden Şenol, “Isparta’yı kazanacak mıyız?’ diye sordu. Hocamız ve ben Isparta’yı kazanacağımızı ifade ettik. Sonrasında seçim çalışmalarımızdan bahsettik. Lütfü Hocamız Isparta’nın çözülmeyen sorunları hakkında özel çalışmaları olduğunu genel başkanımıza anlattı. Genel başkanımızın Mart ayında Isparta’ya gelmesi için özel talebimizi ilettik” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN YÜZDE 80 OY BEKLİYORUZ

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Isparta’nın Türkiye’de çok önemli özelliklere sahip bir il olduğunu belirttiğini söyleyen Şenol, şu açıklamalarda bulundu; “Ayrıca Isparta’da çok büyük bir üniversite olduğunu ve üniversite öğrencileri hakkında çalışma yapıp, yapmadığımızı sordu. Biz de bu yöndeki çalışmalarımızı anlattık. Özellikle öğrencilerin ikametlerini Isparta’ya almaları için Eylül’den bu yana çalışma yaptığımızı bildirdik. Sayın Genel Başkanımız ‘Öğrencilerden ne kadar oy alabiliriz?’ diye sordu. Kendisi oranı biraz düşük bekliyormuş biz oy kullanacak öğrencilerden en az yüzde 80 oy beklediğimizi dile getirdik.

KILIÇDAROĞLU “BUGÜNE KADAR ISPARTA HİÇ ALINMAMIŞ MI?” DİYE ŞAŞIRDI

Isparta’nın en önemli sorunlarını aktardık. Sorunlara hâkim olduğumuzu gördüğünü bize hissettirdi. Sayın Kılıçdaroğlu’na desteklerini beklediğimizi ilettik. Çünkü Isparta gerçekten kazanılabilecek bir il. Çok partili sisteme geçildikten sonra CHP, Isparta’da ilk defa kazanılmaya çok yakın. Genel başkanımız bu kadar süre Isparta hiç alınmamış mı diye şaşırdı.

“ISPARTA’YI ALIRSAK TÜRKİYE’DE İKTİDARI ALIRIZ”

Gerçekten çok özel bir durum. CHP, en güçlü olduğu dönemlerde bile Isparta’da belediyeyi alamamış. İnşallah bu ilk defa bu bize nasip olacak. Hatta orada bir gülüşme yaşandı. CHP Isparta’da belediyeyi alırsa Türkiye’de de iktidarı alır ve devrim olur.

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...