“800 Araçlık bir yer altı otoparkı için ihale hazırlıkları yapıyoruz”

20 Kasım 2013 16:36

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, iktidarın Isparta düşmanı olduğunu ileri sürdü. Yeni projelerini hayata geçirmek istediğini ancak bazılarının Bakanlık nezdinde görüşmeler yapılarak onaylanacağını belirten Günaydın, “Benim yanımda sadıç olarak gelin bunu onaylatalım. Isparta sevginizi gösterin. Ayrıca tekrar Başkan seçileceğimi hissediyorum. Halk beni tekrar istiyor” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Halkın tekrar kendini Belediye Başkanı olarak görmek istediğini bildiren Günaydın, daha yapmak istediği birçok projeyi hayata geçiremediğinden yakındı. Bunun tek sorumlusunun iktidar olduğunu ileri süren Günaydın, yeni fikirlerini de kamuoyuna aktardı. İşte Günaydın’ın bazı yeni projeleri;

“ONLARI UYUTARAK ALDIM”

“Halk beni tekrar seçeceğe benziyor. Halkımız bizi istiyor. Fabrika yapmak belediyenin işi değil doğru bu hükümetin işi. Bunları hükümetin yapması ve teşvik vs yaptırması lazım. Onlar görevlerini yapmadığı için ben Isparta’ya 5 fabrika hediye ettim. Önümüzdeki dönemlerde bu fabrikalara devam edeceğiz. 200 dönüm fabrika sahasına yer satın aldım. Bunları da onları uyutarak aldım. Yoksa onlar engel olacaklardı. Su fabrikasında olduğu gibi. Onların Isparta’ya büyük bir düşmanlığı var. Benim yapacaklarıma engel olmaları Isparta düşmanlığı değil midir?

“SİZ BACA VE TELEFONLARI DİNLEYEN İRADESİNİZ”

Onlar yapmadıkları için ben yaptım bu görevi. Bunlara da devam edeceğim. Devletin iktidarıyım diyorlar. Ama şehri yakıp, yıkıyorlar. Belediyeye operasyonlar düzenleniyor. Tape kayıtlarını açıklayacağız diyorlar. Siz baca ve telefonları dinleyen idaresiniz.

İyi ki operasyon düzenlemişler. Ben ondan sonra 2 fabrika kurdum. Bu yüzden operasyon düzenleyenlere teşekkür etsek de olur. Çalışanlarımıza ve bize operasyondan sonra şevk geldi.

“YÜREĞİNİZ YETİYORSA BENİMLE

BİRLİKTE PROJEYİ ONAYLATTIRIN”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na proje götüreceğim. Milletvekillerimiz de benimle gelsinler. Kayıköy’de orman vasfını yitirmiş bir alan var. 10 bin m2’lik bir arazimiz var yürekleri yetiyorsa bana gelsinler Bakana çıkacağız. Biz iktidar olursak Şehircilik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bize ait olursa 2 projeyi yapacağım. Bahsettiğim yer şehircilik açısından on numara yer. Bu alana yeni bir şehir kuracağız. Yarın bu arkadaşlarımızı davet ediyorum. Yoksullara ve zenginlere konutlar yapacağım. Oranın orman alanından çıkartılması gerekiyor. Paris ve İsviçre’nin ötesinde bir şehir olacak.

BENİM YANIMDA SADIÇ OLARAK GELECEKLER

Onlar benim yanımda sadıç olarak gelecekler. Sonra Başbakana gideceğiz. Bütün pafta ve planlarla gideceğiz. Çünkü Türkiye boyutunu aşan bir proje bu. Ziraat alanını kurtarıyoruz. Burada bitki yetişmiyor. Altyapısını kendim yapacağım. Kısa sürede yapılırsa Isparta’nın ziraat topraklarını da kurtarmış olacağız.

MEYDANLAR AÇIP ALTINI OTOPARK YAPACAĞIZ

5 bin m2’ye yakın bir meydan açıyoruz. 800 otoparklı bir yer altı otoparkı açacağız. Gönüllü istimlâk yaptık. 5 istimlakın yerini bitirdik. 215 bin TL’ye de son istimlakı bitirdik. 10 milyon TL istimlâk parası harcadım. Geldiğimden bu yana bununla uğraşıyorum. Çok meydanların altına otopark yapacağız. Bu hafta ikinci bir otopark için belediye encümeninden karar çıktı. Piri Mehmet Mahallesinde bir yerde yer altı 4 kat, yer üst 4 kat olarak projeleri çizilmeye başlandı. Sağlık il müdürlüğü arkasındaki yerde projeler bitti, ihale hazırlıklarına çalışıyoruz. 800 araçlı bir otopark üzerinde çalışıyoruz.

YENİ OTOGAR ÇÜNÜR’E YAPILACAK

Otogar projemiz şuana kadar ihtiyaç değil. otogara daha önce bir miktar masraf etmiştim. Oraya lüzumsuz 1,5 trilyon para harcadılar onu da ben ödedim. Al geçit yaptılar devamlı su çıkıyor, onun tamamını da ben ödedim. Otogar’ın zamanı geliyor. Şuanda bizi idare ediyor. Ondan önce altyapı vardı. Sıra otoparklara geldi. Bunları bir sıraya koymak lazım. Yoksa Çarşamba çanağına döner. Biz planlı ve projeli çalışıyoruz. Çünür’de bir imar alanı var. Kesin orayı yapılacak. Kütahya’da en örnek otogarını yapmış bir mimarız. Kızım orayı çizdi. Elin memleketine yapacağız da buraya yapamayacak mıyız? Bina sembol olduğu için halk anahtarlıklarını yaptırmaya başlamış. Otogar imardaki yerine yapılacaktır.”

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...