‘’Çalışan tenkit edilmez, Böyle yapmayın alınıyorum!’’

19 Kasım 2013 16:11

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İmar Müdürlüğü Ruhsat Şubesi’nin projeleri oyaladığı şeklinde çıkan iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Günaydın, ‘’2 sene evvel yılbaşına bir ay kala 265 dosyayı çıkardık. Burdur’u karalamak için demiyorum ama onlar 8 dosyada bıraktı. Çalışan tenkit edilmez. Ayıp oluyor alınıyorum’’ dedi.

Belediye Meclisi Kasım ayı oturumlarına devam ediyor. 2014 yılı tahmini bütçe görüşmelerinin yapıldığı şu günlerde belediye bünyesindeki müdürlükler tek tek bütçelerini açıklıyor. Dün de 5 müdürlük 2014 yılı bütçelerini açıkladı.

42 M. YANGIN MERDİVENLİ İTFAİYE ARACI ALINACAK

İtfaiye Müdürü Halil Açar’ı çalışmalarından dolayı takdir eden Başkan Günaydın, Açar hakkında övgü dolu sözlerden bahsetti. Günaydın, ‘’İtfaiye Müdürümüz Halil Açar çok başarılı bir arkadaşımız. Artık yüksek katlar verilmeye başlandı. Buna hazırlık yapalım istiyoruz. Kulemizi de yaptık. İnşallah en kısa sürede binalar yapılmadan42 m. merdivenli itfaiye aracı alacağız.

GÖREVİNE ÂŞIK BİRİSİ

İtfaiyemiz gerçekten başarılı. Başarıyı söylemek lazım. Marifet iltifata tabidir. Sizlerde duyun istedim. Görevine âşık birisi. Kendisiyle gurur duyuyorum. Görevine âşık olan birisi her alanda başarılı olur’’ dedi.

İDDİALARIN ASLI ASTARI YOK

Öte yandan İmar Müdürü Halil Kadan, ruhsat şubesinde projelerin geciktirildiği yönündeki iddialara açıklık getirdi. Kadan, ‘’Türkiye’de ilk ruhsat veren belediyeler içinde Isparta Belediyesi en önde yer almaktadır. 2013 Ekim ayı sonu itibariyle 369 inşaat ruhsatı, 123 ön onay ve 187 kat irtifakı ya da mülkiyeti verilip onaylanmıştır.  Kasım ayı içinde incelenmesi devam eden 8 ön onay projesi, 8 adette yapı ruhsatı dosyası bulunmaktadır. İnşaat ruhsatların aylarca çıkmadığı şeklinde iddiaların aslı astarı bulunmaktadır. Personelimizi de motivasyon açısından olumsuz etkilemektedir’’ dedi.

ÇALIŞAN TENKİT DEĞİL TAKDİR EDİLİR

Diğer taraftan iddialarla ilgili kendi görüşlerini de dile getiren Başkan Günaydın, ‘’3 seneyi aşkındır devamlı imarda dosyaların çok bekletildiğini, başarısız olduğunu, iş yapmaz bir müessese olduğunu iddia edip bizi yıpratmaya çalıştılar. Biz bunu anlatmakta geciktik. Isparta Belediyesinde özellikle imar müdürlüğümüz çok başarılıdır. Tek bir projeyi bile hiçbir zaman bir dakika bile oyalamamıştır. Ancak dosya eksik geldiyse bizimle alakası yok. Biz asılsız suçlamalarla karşı karşıya kaldık.

KİM İSPATLARSA TAZMİNATINI VERECEĞİM

‘Belediyede günlerce insanları bekletiyorlar’ diyenler gelsinler, isimlerini versin, ‘projemizi oyaladın’ desin tazminatını ödeyelim. 2 sene evvel yılbaşına 1 ay kala 265 dosyayı çıkardık. Geçmişi unutmayalım. Burdur’u karalamak için demiyorum ama 8 dosyada bıraktı. Bu bir mucize. Ayıp oluyor alınıyorum. Çalışan tenkit edilmez, takdir edilir. Onlar kimse tenkitle takdiri karıştırdılar herhalde’’ şeklinde konuştu.

Bugün toplanacak olan Mecliste 6 müdürlük daha 2014 yılı tahmini bütçelerini açıklayacak.

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...