Köprü ve yol ertelenince Halil Üstün Heykeli yerinde kaldı

19 Kasım 2013 15:53

5 yıl öncesi Eğirdir Belediyesi tarafından Köprübaşı mevkiî Köprü yakınında beton kaide üzerine konulan Halil Üstün Heykeli uzun bir beklemeden sonra yerinde kaldı.

Eğirdir elmacılığının gelişmesinde, elmanın yetiştirilmesi ve pazarlanmasında öncülük yapmış, Eğirdir’in yakından tanıdığı merhum Halil Üstün’ün Köprübaşı göl tarafında elinde elmaların bulunduğu boydan heykelin betondan yapılı kaidesi mermerle kaplanarak daha dikkat çekici hale getirildi.     

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Halil Üstün Heykeli üzerinden çoğu zaman siyaset yapıldığını belirterek, “Vazifeye ilk başladığımızda Halil Üstün Heykeli kalıpları sökülmüş beton bir kaide üzerinde bulunuyordu. Açılışa hazır bir vaziyette olmadığı herkes tarafından görünüyor ve biliniyordu. Yarım bırakılmış bir heykel açıkta bırakılamazdı. Üzeri örtüldü. Bu da tenkid konusu oldu. Gelecek için Karayolları kendi yollarını genişletmek ve mevcut DSİ’nin regülatör Köprüsü’nden itibaren 40 metreye varan genişlikte köprü yapmayı planlamıştı. Bu plana göre Halil Üstün Heykeli’nin yeri muallakta kalıyordu. Köprü yapımı ve yol genişletmeleri şahısların açtığı davalardan dolayı altüst oldu. Geleceğe dönük yapılması gereken yol genişletmeleri ve köprünün yapılması hem açılan davalardan, hem de Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirlemesi’nden dolayı kilitlendi. Heykel üzerinden yapılan ucuz ve kirli siyaseti berraklaştırmak için bir önceki dönemin bitiremediği Halil Üstün Heykeli’nin kaidesini mermerle kaplattık. Çevresindeki otları ve pislikleri temizlettirdik. Yeni bir çevre düzenlemesi ile daha güzel hale getirilecek. Heykel gibi teşebbüslerde bir işe başlanılıyorsa ve bir mani de yoksa hemen bitirilmelidir. Biz bu durumu Kale önünde yaptığımız Atatürk Anıtı’nda yaşadık. Bir iki günde yapılabilecek mermer kaplama gibi işlerin yapılamayışı dikkat çekicidir. Biz yarım kalan iş başkasının da olsa yeri geldiğinde, şartlar uygunsa şimdiki yaptığımız gibi hemen onu tamamlarız. Bugüne kadar niçin tamamlanamadığı ortadır. Şimdi geleceğe dönük köprü ve genişletilmiş yolların yapımına başlanılmadığından, Halil Üstün Heykeli’nin kaidesi mermerle kaplattırıldı. Çevresi de güzelleştirilecek. Haksız, yersiz ithamlarda bulunanların bizim maksadımızın kötü olmadığını bilmeleri ile asıl iki gün bile sürmeyecek bir mermer kaplamanın önceden niçin yapılmadığını, niçin açılışının gerçekleştirilemediğinin üzerinde durmalarının daha uygun olacağını belirtmek isterim” açıklamasında bulundu.

 

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...