‘’Kanun olamaz bir yer tarif ediyor’’

18 Kasım 2013 17:22

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayvan barınağına ilişkin çalışmaları sonuca bağlayamadıklarını açıkladı. Kanuna göre Isparta’da gerekli alanı bulamadıklarını belirten Günaydın, ‘’ Valiliğimize de yer bulma konusunda istekte bulunduk. Onlar da bulamadılar. Uğraştık ama bunu başaramadık’’ dedi.

Belediye Meclisi’nde yine hayvan barınağı konusu gündeme geldi. Bugüne kadar yürütülen çalışmalarda bir sonuç alamadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘’Hayvan barınağı ile ilgili kanun çok ağır. En az 20 bin m2 alan bulmamız gerekiyor. Yerleşim yerine yakın olmaması gerekiyor. Isparta mücavir alan sınırları içinde böyle bir yer yok. Valiliğimize de yer bulma konusunda istekte bulunduk. Onlar da bulamadılar. Uğraştık ama bunu başaramadık. Baştan bir daha başlayalım. Yeni mücavir alanlar açılacak. Kısacası kanun olamaz bir yer tarif ediyor’’ dedi.

GERİ KAMYONA DOLDURUP GÖTÜRMEK DE ÇARE DEĞİL

Öte yandan kısırlaştırma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Günaydın, ‘’ Hayvanlara çok seyahat yaptırıyorlar. Hayvanları ilimize getirip atıyorlar.  Geçmişte köpeklerin kaynağını öğrendik. Misafirlerimize bakım yaptık ve bir sefere mahsus geri koyup gönderdik. Bu da çare değil’’ diye konuştu.

8 YERE İSTASYON KOYDUK DÜZENLİ YEMEK GÖTÜRÜYORUZ

Diğer taraftan bazı yerlerde 8 istasyon kurduklarını ve bu alanlara her gün lokantalardan yemek toplayarak götürdüklerini açıklayan Günaydın, ‘’ Dakikasını şaşırmıyorlar hangi saatte koyarsan o saatte geliyorlar. O köpeklerin kılına zarar gelmesini istemem’’ dedi.

TBMM’DE BU KONU GÖRÜŞÜLMELİ

Hayvan barınağının varlığının sıkıntı oluşturabileceğine de değinen Günaydın, ‘’Bilindiği zaman diğer illerden gelen köpek sayısı artıyor. O yasa mutlaka yumuşatılmalı. Bence her ile kapasite verilmeli ve iller arası köpek bırakma olayını yasaklamalılar. Ciddi bir konu TBMM’de bu konu mutlaka görüşülmeli. Her il nüfusu baz alınarak barınak yapmalı. Bu işe sahip çıkılması lazım. Örneğin Kütahya yıllar önce barınak yaptı çevre illerden akın olmuş. Köpek sayısında ciddi artış yaşanmış. Kanunlar değişmesi lazım. Bunu biz kendimiz halledemeyiz. Ama 600-700 köpeklik bir hayvan barınağı yapabiliriz’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...