“Isparta’nın gururu haline gelecek”

18 Kasım 2013 17:20

Isparta Belediyesi tarafından ISBAŞ Bimsblok Fabrikası arkasında 50 dönümlük alan içerisinde yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar Merkezi, Pazaryeri ve Katlı Otopark projesi hızla devam ediyor. 3 bin metrekarelik alan üzerinde 3 kattan oluşan ve toplam 9 bin metrekarelik otoparkta çalışmalar son aşamaya gelirken, geçen aylarda montaj ve iskele hatası sonrasında çöken Gökkubbe Fuar Alanı’nın yeni çelik konstrüksiyonlarının imalatı tamamlandı. Tamamlanan çelik konstrüksiyonlar fuar alanına TIR’larla gelmeye başlarken, pazartesi gününden itibaren montaj çalışmalarına geçiliyor.

Gökkube Fuar Alanı’nda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hazırlık safhasının tamamlandığını, çelik elemanların üretiminin bittiğini söyledi. Çelik konstrüksiyonların nakliyesinin başladığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, projede yeniliklere gidildiğini söyledi.

Fuar alanında sahne yapılacağını, özel izolasyon kullanılacağını, raylı sistemle 14 metrelik bir aydınlatma konacağını dile getiren Başkan Günaydın, yine montaj çalışmaları ile birlikte çevre tanziminin de başladığını aktardı. ‘Belediye ayakta ve çalışıyoruz’ diyen Başkan Günaydın, “Gökkubbe’de yaptığımız ilave projelerin de başlayabilmesi için kubbe kapatma çalışmalarının bitirilmesi gerekiyor. Bugün bu yapılacak olan çalışmaların son programlarını yaptık. Yılbaşına kadar üst kapatmasının tamamlanmasını planlıyoruz. Tamamlanmasının ardından hemen iç tefrişata geçeceğiz. Bu projemizi bahar ayı girmeden tamamlamayı hedefliyoruz. Isparta’mızın özel, simgesel bir yapısı olacak. Burada fuarlar başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve kültürel faaliyet yapılabilecek. Gökkube Isparta’nın bir gururu haline gelecek” dedi.

 

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...