“100 bin ağaç dikiyoruz”

17 Kasım 2013 14:56

Isparta Belediyesi’nin 2014 yılı tahmini bütçesi oylanması Çarşamba gününe kaldı. Dün de 4 müdürlük gelecek yıl bütçelerini açıkladı. Kalan müdürlükler pazartesi ve Salı günü kendini anlatacak ve tahmini bütçe üyelerin oyuna sunulacak.

Isparta Belediyesi 2014 yılı tahmini bütçe görüşmelerinin yapıldığı şu günlerde belediye müdürlükleri teker teker tahmini bütçe giderlerini meclise açıklıyor. Dün de bazı müdürlükler tahmini giderlerini meclise açıkladı. Pazartesi günü yine 4 müdürlük ve Salı günü de kalan müdürlükler tahmini bütçelerini açıklandıktan sonra Isparta Belediyesinin 2014 yılı bütçesi Çarşamba günü oylanacak.

TÜRKİYE’NİN EN AZ ÖZEL KALEM HARCAMASI ISPARTA BELEDİYESİNDE

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, müdürlüklerin kendilerini anlattığı sırada ara ara meclise bilgilendirmelerde bulundu. Özel Kalem Müdürlüğü’nün gelecek yıl tahmini bütçesinin 3 milyon 690 bin 500 TL olduğunu belirten Günaydın, ‘’Özel kalem harcamalarımız Türkiye’nin en az en ekonomik özel kalem harcamaları. Bunu müfettişlerde onayladı. Tüm harcamalarımız bu parayı hatta daha azını bile bulabilir’’ dedi.

100 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kışın 100 bin ağaç dikeceğini bildiren Günaydın, dikimlerin Pazartesi günü başlayacağını duyurdu

100 TANE KAPALI TİP KONTEYNER GELİYOR

Diğer taraftan meclis üyeleri, ambalaj ve ambalaj atığı malzemelerin depolanmasında hoş görüntüler oluşmadığını bildirdi. Bunun üzerine gerekli açıklamayı yapan Başkan Günaydın, ‘’Önceden açıktı fakat şimdi kapalı sisteme alacağız. 100 tane kapalı tip konteyner gelecek. Depolamaları buralarda yapacağız’’ diye konuştu.

KÜLLÜKLER İÇİN VARİLE YASAK GELDİ BİDONLARDA TOPLANACAK

Bu arada esnafların çöp atma saatlerine uymadığını dile getiren Başkan Günaydın, ‘’Sürekli bir aracımız bunları toplamak için ring yapıyor.  Ayrıca küller için 200 tane bidon aldık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni karar aldı artık varilleri alamıyoruz. Geri dönüşümde içindeki malzemeden dolayı çevreye radyasyon yayıyormuş. Şu ana kadar 450 tane bidon dağıtıldı. 50 tane de yapılıyor. Bazıları çalınıyor. 2 güne kadar yaklaşık 400 adet daha dağıtılacak’’ şeklinde konuştu.

BÜTÇEYİ PROFESYONEL ŞEKİLDE DÜZENLİYORUZ

Son olarak Isparta belediyesi olarak geçmiş yıllarda bütçeyi belirleme konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Günaydın, ‘’Ayarlayamadık ama son yıllara doğru daha dengeli gitmeye başladı. Bütçe belirlemeleri daha profesyonel oldu. Buna rağmen ufak tefek eksikliklerimiz oluyor’’ dedi. Meclis Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...