Diyabet Isparta’da 10’lu yaşlarda görülmeye başlandı

15 Kasım 2013 16:48

Türk Diyabet Derneği Şube Başkanı Mustafa Aytaç, Isparta’da diyabetin çok küçük yaşlarda görülmeye başlandığını ve durumun acil boyutlara ulaştığını belirtti. Aytaç, ‘’Tosun gibi olan küçük çocuklarımızın sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir tehlike onları bekliyor’’ dedi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Türk Diyabet Derneği Isparta şubesi dün belediye işhanı önünde bilgilendirme yaptı. Dernek Başkanı Mustafa Aytaç, 2 gün boyunca ücretsiz şeker ölçümü ve doğru bilinen yanlışları söylemek için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Bu etkinlikte şeker ölçümü yapıp rahatsızlıkları olanları yakalamaya çalıştıklarını ifade eden Aytaç, ‘’Ana gayemiz hatırlatma yapmak. Diyabetin sinsi, ciddi bir hastalık olduğunu bu nedenle dikkat edilmesi gerektiği konusunda ikazlarda bulunuyoruz’’ dedi.

1 HAFTAYA GEÇECEK BİR HASTALIK DEĞİL

Öte yandan diyabetin 1 haftaya geçecek bir hastalık olmadığını dile getiren Aytaç, şöyle devam etti; ‘’Ömür boyu süren bir rahatsızlıktır. Diyabet her an bizim yanımızda bir tehlikedir. Obez ve ailesinde şeker hastası olan insanların 6 ayda bir kontrol ettirmesi gereken yediğine içtiğine dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır. Dünyada 400 milyon, ülkemizde 13 milyona yaklaşan bu sinsi hastalığa dikkat etmek için dengesiz beslenmeye ve hareketsiz yaşamdan uzak durmamız gerekiyor. Isparta’da şeker hastalığını anlatacak olursak pek parlak değil. Önceden 40 yaşın üstünde daha çok görülen bu hastalık 10 -15 yaşlardan başladığı artık görülmekte. Bizler iki gün çadırımızda şeker ölçümü yapıp bilgiler vereceğiz Isparta halkını çadırımıza bekliyoruz.’’

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...