Davraz’da 12 ay sürdürülebilir turizm için Planlama çalışmaları yapılıyor

14 Kasım 2013 15:31

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, 2014 yılında Bakanlık nezdinde yürütülen planlama çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Davraz Kayak Merkezi’nin vizyonun değişeceğini söyledi. 2 yıldır Bakanlığın Davraz’ı planlama çalışmaları içine almadığını belirten Kılıç, “Planlama bittiğinde Davraz diğer illere örnek olacak. Bu yüzden Bakanlık Davraz’ı planlama içine almıyor” dedi.

Akdeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı Davraz Kayak Merkezi’nde önemli gelişmeler yaşanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz’da yapılan planlama çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte alanında önemli bir yere geleceğini belirtti. Ayrıca yeni kış sezonunda ziyaretçi sayısında ciddi bir artış beklediklerini ifade eden Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu.

HAVAALANIMIZIN AÇILMASIYLA BU YIL

DAHA FAZLA ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Davraz Kayak Merkezi’nde geçtiğimiz yıl yaklaşık 250-300 bin kişinin mekanik tesislerden yararlandığını bildiren Kılıç, “Ayrıca kışın değil yazın da futbol takımları Davraz’a geliyor. Oradaki özel yatırımlar sayesinde yurtiçi ve yurtdışından spor takımları gelerek, kamp kuruyorlar. Kış turizminde de özellikle Süleyman Demirel Havalimanı’nın seferlere açılmış olması nedeniyle bu sezon biraz daha fazla kayak severin ilimize geleceğini beklemekteyiz. Bununla ilgili THY’de kış sezonunda özel tarifeler uyguluyor. Davraz’a inşallah kar yağar ve Aralık ayında sezonu başlatırız. Kayak sezonu Mayıs ayı sonuna kadar Davraz’da devam ediyor. Bu sezon daha fazla ziyaretçiyi Davraz’a bekliyoruz. Davraz her geçen gün tanınırlığını artırmakta” dedi.

DAVRAZ DAĞI YENİDEN PLANLANACAK

Öte yandan oradaki oteller başta olmak üzere tesislerin kış hazırlıklarına devam ettiğini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti; “1/1000, 1/5000 ve 1/25000’lik planlama çalışmaları bitmeden Davraz Kayak Merkezi’ndeki parseller planlama çalışmalarında ele alındığı için şuanda son 2 yıldır Bakanlığımızın ilana çıkmış araziler içerisinde Davraz yer almıyor. Çünkü Davraz, Türkiye’deki 26 kayak merkezindeki planlama çalışmalarına da örnek teşkil edecek. Burada biz özellikle turizmi çeşitlendirme adına Davraz dağını yeniden planlayarak, turizmi sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Planlama çalışmaları 12 ay sürdürülebilir turizmi geliştirme amacıyla yapılıyor. Planlama çalışması tabii ki zaman alıyor. Planlama çalışmaları bittiğinde artık yatırımcılar daha büyük alanlar, hem konaklama tesisleri, spor, kültürel, sosyal ve ticari amaçlı alanlar hazır olacak. Davraz’da planlama çalışmaları bitmeden bakanlık hiçbir yatırımcının talebini değerlendiremiyor.

2014 YILINDA BİTİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Planlama çalışmalarının 2014 yılı içerisinde bitmesini bekliyoruz. Bakanlığımız planlama çalışmalarını gerçekleştirmek üzere İl Özel İdaresi’ne yetki verdi. Özel İdare’de ihalesini yaptı ve bir firmaya verdi.  Bizde firmanın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Yeni planlamayla Davraz’ın vizyonu değişecek. Davraz’da bütün spor alanlarında yatırımcıları çekme adına planlama çalışmaları devam ediyor.”

 

Bu haber 1519 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...