Deri OSB Karma OSB oluyor

13 Kasım 2013 16:03

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye’de ayakkabı imalatında kullanılan deri astarının yüzde 70’ini karşılayan Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne çevrilmesi için Bakanlık nezdindeki çalışmaların son aşamaya geldiğini müjdeledi.

2008 yılında birinci etabı faaliyete geçen ve 62 parselden 31’nin tahsisi yapılarak firmalardan 26’sının aktif olarak faaliyet gösterdiği Deri İhtisas OSB’de statü değişikliğine gidiliyor.

800 KİŞİYE YENİ İSTİHDAM SAĞLANACAK

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karma OSB statü değişimi ile birçok yeni yatırımcının OSB’ye yatırım yapmak için taahhüt verdiğini belirterek yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla en az 800 kişiye yeni istihdam sağlanabileceğini söyledi. Deri İhtisas OSB'nin devreye giren Evsel ve Endüstriyel Atık su Arıtma Tesisi ile büyük avantaj sağladığını ifade eden Başdeğirmen, OSB’den çıkan atıkların hem biyolojik hem de kimyasal arıtmasının yapıldığını dile getirdi.

BAKANLIKLA GÖRÜŞME SON AŞAMAYA GELDİ

Öte yandan Deri İhtisas OSB’nin statü değişikliğiyle ilgili Bakanlık nezdindeki görüşmelerin son aşamaya geldiğini bildiren Başdeğirmen, “Karma OSB için birçok iş kolu buraya yatırım yapmak bizimle görüşüyor. Karma OSB’ye kavuştuğumuzda mutlaka tüm parsellerimiz yatırımcılar tarafından dolacaktır” diye konuştu.

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...