“Hedefim tarımda öncü, bölgenin tarımda parlayan yıldızı Çiçekpınar”

13 Kasım 2013 16:01

Çiçekpınar Kasabası Belediye Başkan Adayı Dr. Kimyager Ayşe Günbey Şerifoğlu, geleceğin gücü tarımı memleketine yansıtmak istiyor. Özellikle kadınları bu alanın merkezine oturtmak isteyen Şerifoğlu’nun kasabada hedefleri büyük. Girişimci bir kasaba oluşturma hayali olan Şerifoğlu, rakiplerine şimdiden gözdağı verdi.

CHP’nin Şarkîkaraağaç İlçesi Çiçekpınar Kasabası Belediye Başkan Adayı Dr. Kimyager Ayşe Günbey Şerifoğlu, ilk açıklamasını gazetemize yaptı. Bugüne kadar üst düzey görevlerde bulunan Şerifoğlu’nun gelecek planları oldukça ilginç. Özellikle tarım ve hayvancılık alanlarında önemli projelere imza atan Şerifoğlu, aynı başarıyı siyasette de yakalama hedefinde. İşte herkesin merak ettiği ilk kadın kasaba Belediye Başkan Adayı Şerifoğlu’yla yaptığımız röportaj:

ÜST DÜZEY GÖREVLER DE ALDIM

PATOZ DA YAPTIM ÇAPA DA

Neden CHP?

Şerifoğlu: Ben çağdaş ve modern bir insanım. Yetişme tarzım öyle. Yapım olarak CHP daha uygun bir parti.

Neden aday oldunuz?

Şerifoğlu: Kuşadası Belediyesi’nde 21 yıl çalıştım. Kültür Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, Kadın Meclisi kurulması gibi birçok çalışmalarda bulundum. 2011 yılına kadar Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı ve Söke ile 6 beldenin oluşturduğu KUŞATAK Belediyeler Birliğinin altyapıyla ilgili müdürlüğünü yaptım. Bu süreç içerisinde çok önemli deneyimler kazandım. Onun dışında ben Çiçekpınarlıyım. Doğuştan çiftçiyiz. Çocukluğumda yapmadığım iş kalmadı. Düven de sürdüm, patoz da yaptım, çapa da yaptım. Kendi elmalığımız var. Onun çapasını biz yapardık. 30 yaşına kadar çiftçilik yaptım ondan sonra belediye görevim sırasında da mutlaka işin içindeydim.

Emekli olduktan sonra Kuşadası’nda zeytinlik ve organik tarım sertifikasıyla uğraştım. TKDK’ya başvurdum. Tarım bakanlığı hibeleriyle ilgilendim. KUŞATAK Belediyeler Birliğinde de 20 milyon Avroluk Avrupa Birliği projesi yürüttüm. Biz o 4 belediyenin 5 tane eski çöplüğünü kapattık, yeni bir depolama sahası yaptık. Bütün araç ve ekipmanları yeniledik. Böyle bir proje deneyimim var. Emekli olduktan sonra da özel bir şirkette çalışmaya başladım. Çalıştığım şirket katı atıklardan, çöplerden ve hayvansal atıklardan elektrik enerjisi ve gübre üretiyor. 

TARIM ALANINDA VERİLEN DESTEKLERDEN KASABA HALKINI

EN AZAMİ DERECEDE FAYDALANDIRMAK İSTİYORUM

Belli bir süreçten sonra diyorsunuz ki, acaba ben bu deneyimlerimi kendi memleketimde nasıl kullanabilirim, ne yapabilirim? Onun için de en uygun yer benim doğup, büyüdüğüm, annemin ve babamın yaşadığı ve benim her 2 ayda bir gittiğim memleketimde çok önemli tarım topraklarımız var. Eğirdir ve Beyşehir gölleri arasında dümdüz alanda verimli bir ovamız var. Orada şuanda tarıma çok büyük destekler var.  TKDK’nın verdiği hibeler var. Süt işletmeleri ve hayvan yetiştiriciliğine çok büyük destek var. Onun dışında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında tıbbi aromatik bitkileri, seracılık ve arıcılığa çok büyük destekler var.

TÜM DENEYİMLERİMİ MEMLEKETİME AKTARMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM

Bu yıl çiftçimiz traktör almış örneğin. Ama bu traktörü hibe olarak alabilirlerdi. Bilmedikleri için yapamıyorlar. Birisi size hibe veriyorsa koşulları çok ağır oluyor. Bunu da normal karşılıyorum. Ama kimse kimseye karşılıksız para vermiyor. Onun için sizin koşulları yerine getirmeniz gerekiyor. Ben de son çağrıda başvuru yaptım. 36 evrakı kendim hazırladım. Bu kolay bir şey değil. Tüm bu deneyimlerimizi memleketimize aktaralım diye bu yola çıktık.

KADINLARLA ÇALIŞACAĞIM AMA ERKEKLERİ DE UNUTMAYACAĞIM

İlk defa bir kasabada bayan adayı çıktı. Kasabaya nasıl bir katkınız olabilir?

Şerifoğlu: Ben kadınlarla çok çalışmak istiyorum. En başta onlar da çok heyecanlı. Tarımda çok olanaklarımız var. Çiçekpınar’da herkesin evinin önünde 1-2 dönümlük yer var.  Herkes ürün yetiştiriyor. Ama bu yıl elmayı 10 kuruştan satamadık. Biz bir meyve ve sebze kurutma tesisi yapsaydık, bunları kurutsaydık iyi olmaz mıydı? Bizim burada 10 kuruştan satamadığımız ürünü İstanbul’da vatandaş 5 liradan yiyor. Her evde 2-3 tane büyükbaş hayvan var. Neden bunu tek tek yapıyorlar. TKDK’nın hibeleriyle birleşerek bir kooperatif kurulabilir ve hayvancılık birlikte yapılabilir. 5 kişiyi de orada istihdam edebiliriz. Kadınlarımıza da iş imkânı sunmuş olabiliriz. Kadınlarımızın da sigortalı bir işi olmuş olabilir. Kadınlarla her şeyi yapalım diye yola çıktık ama erkekleri unutmayacağız. Onlarla da birlikte çalışacağız.

ADAY OLMAM KASABAMDA HEYECAN YARATTI

Adaylığınız kasabada nasıl değerlendirildi?

Şerifoğlu: Her zaman klasik bir seçim olur. Birkaç aday adayı ve aday olur. Ama herkesi benim kadar heyecanlı görüyorum. Projelerimden birkaç kişiye bahsettim. Hayret içinde kaldılar. Çünkü bu kadar deneyimli ve hazırlıklı birini beklemiyorlardı. Bunda benim yılların deneyimi var. Hiç kabul olmayacak gibi bir şey hissetmiyorum. Benim aday olmam kasabada müthiş bir heyecan yarattı. Bu seçim çok farklı olacak.  

GİRİŞİMCİ BİR KASABAMIZ OLACAK

Kadınlara yönelik sosyal projelerde olacak. Benim kızım uluslararası girişimcilik merkezinde çalışıyor.  Bu merkez Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na bağlı. Girişimcilik eğitimleri vereceğiz.”

 

Bu haber 1673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...