Kazanma andı içtiler!

10 Kasım 2013 18:20

AK Parti, 2014 yerel seçimleri için belediye başkan aday adaylarını Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Salonu’nda  düzenlenen törenle tanıttı. 22 belediye için 90 aday adayının bulunduğu AK Parti’de kazanma andı içildi. Tanıtıma aday adaylarından sadece Memduh Oğuz katılmadı.

AK Parti, 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimler için aday belirleme sürecine devam ediyor. 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen aday adaylığı başvurularının ardından Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Salonu’nda aday adayları tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, İl Başkanı Nuri Uzaktaş, aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. Tanıtım toplantısında AK Partililer hep birlikte seçime girecekleri 22 belediyeyi alma sözü verdi.  Tanıtım toplantısına sadece belediye başkanı aday adayı Memduh Oğuz katılmadı. Oğuz’un nikâh şahitliği için İstanbul’da olduğu belirtildi.

HATALARIMIZDAN DERS ALDIK

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Uzaktaş, 2009 yılında seçimi kaybetmelerinde hatayı kendilerinde aradıklarını belirtti. Uzaktaş, şunları söyledi: “Bunun sebebi hemşerilerimiz değildi. Demek ki belirli yerlerde, belirli şeyleri eksik ya da yanlış yaptık. Önce kendi hatamızı kendimizde arayacağız sonra hemşerilerimizden destek bekleyeceğiz. Belki çok güzel şeyler yaptık, yaptıklarımızı anlatamadık, belki sunumda yanlış yaptık, belki de tercihlerde yanlışlar yaptık. Hatayı seçmende arayamayız. Hata bizdeydi. Bu hatalarımızdan ders aldık. Bu işi nasıl yapacağımızı ve toplumun neyi beklediğini öğrendik. Bu saatten sonra kimse bizden tekrar aynı hataları beklemesin.

ASLİ GÖREVLERİNİ LÜTUF OLARAK SUNUYORLAR

Bugün belediyecilik yaptıklarını iddia edenler, asli görevlerini hemşerilerimize lütuf olarak sunanlar, AK Parti belediyeciliğini görmüyorlar herhalde. Diğer illerde kurulan güzel mekânları görmüyorlar. Kendi yaptıklarını şaheser olarak tanıtmaktan hiç çekinmiyorlar.

ÇARŞAFLARA YAZDILAR

Isparta’yı Ortadoğu’nun bir şehri olarak benzetmeyi başardılar. Her gittiğiniz yerde beyefendinin resmi ve sözüm ona icraatı. Otel Isparta’nın arkasında dönenleri kapatmak için önüne gerdikleri çarşaf var ya, çarşaf da icraat diye takdim ettiği yatırımlar var ya, dün Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Isparta’daki yatırımları anlattı, 100 milyon TL. Bu arkadaşların çarşafta yazdıkları yatırımlardan bir tanesi 250 bin lira. Oraya yazmışlar.

HZ. ÖMER ADALETİ BU MU?

Doğruları söylediğimiz zaman söylediğiniz laf değil. Söylüyorsunuz sizde adam değilsiniz. Yapmayın ya. Bunun ölçüsü ne? Bizim toplumda adamlık ağızdan çıkan lafla, dürüstlüğü ve doğruluğuyla ölçülür. Sizin ölçünüz farklı herhalde. Belediye başkanı olurken biz Hz. Ömer adaletiyle hükmedeceğiz dediler. Hz. Ömer adaleti bu mu?

ONLAR GİBİ 3 KURUŞLUK HİZMETİ 300 KURUŞ OLARAK GÖSTERMİYORUZ

Biz Isparta’ya hizmet etmeyi seviyoruz. Onlar gibi 3 kuruşluk hizmetlerimizi 300 kuruş gibi takdim edemiyoruz. O beceriksizliğimiz bize ait olsun ama neticede halkımız mutlu olsun. 2009 seçimlerinde merkez ve ilçelerde bazı belediyeleri verdik. Bu ilçelerde ne oldu? Bir Atabey vardı. Ne oldu şimdi? İşçisinin maaşlarını ödeyemiyorlar.”

ÖDEDİĞİ BORÇ FALAN YOK

Uzaktaş’tan sonra kürsüye gelen Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın göreve geldiği ilk günden beri ağlama edebiyatı yaptığını söyledi. Bilgiç, “Borç ödedim diyor. Ödediği bir borç yoktur aldığından daha fazla borca girmiştir. Ispartalı hemşerilerim onu borç ödesin diye belediye başkanı yapmadı. Ne için oy verdi? Isparta’ya hizmet versin diye oy vermedi. Hizmet etmedi mi? Hayır, hiçbir şey yapmadı. Geçenlerde televizyonda söyledim. Bir ITKM projesi var. Aybatılı başkanın döneminde başlattığı projeyi yürütseydi, ITKM’nin sahibi Ispartalı olacaktı. Bana anlamıyor dedi. Ama Aybatılı başkan geçen gün Basın Kulübü’nde çıktı başlattığım proje devam etseydi 500 dükkânın sahibi Isparta olacaktı dedi. Aradan 1 hafta geçti cevap veremedi. Isparta’yı her şeyiyle yok etti, sattı, hiçbir hizmet getirmedi. Kimse ona bir fabrika aç demedi. Fabrika açmak belediyenin görevi değil. Şuanda belediyenin borçları şirketler hariç 150 milyon TL’yi geçmiştir. ISBAŞ’a 20 milyon lira para aktardı, 24 milyon da vergi ve maliye borcu duruyor. Ürettiği hiçbir şey yok. Ispartalının kanını emiyor” şeklinde konuştu.

SEÇİME 140 GÜN KALDI

Milletvekili Recep Özel ise, seçimlere 140 gün kaldığını belirterek, Isparta’da seçime girecekleri 22 belediyede seçimleri kazanacaklarını söyledi. Özel, “Bunun için özverili çalışmalıyız. Başbakanımız 20 saat çalışıyorsa biz en az yarısı kadar çalışmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından aday adayları özgeçmişleri okunarak tek tek alana davet edildi. Daha sonra birlikte fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

AK PARTİ ISPARTA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

Mehmet Aybatılı

Memduh Oğuz

Bahattin Şenol

Kadir Dal

Fevzi Özdemir

Av. Tahir Alan

Av. Mustafa Derin

Doç. Dr. Suat Kolukırık

Dr. Mehmet Gençgönül

Emre Altuğ

Mehmet Uğur Gökgöz

Ahmet Aydemir

Nuri Koç

Mehmet Çoban.

 

Bu haber 1047 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...