SDÜ yönetiminden şikâyetçi oldular!

10 Kasım 2013 18:19

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hafta sonu Isparta’ya gerçekleştirdiği ziyarette üniversitenin uygun arsa tahsisi yapmaması nedeniyle 100 yatak kapasiteli öğrenci yurdunu yapamamaktan şikâyetçi oldu. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de ‘’Sayın bakanım üniversitemiz 1000 kişilik yurda yer veremedi ancak şuanda kendi talepleriyle kampus içerisinde 2000 kişilik bir yurt talepleri var’’ yorumunda bulundu.

Spor ve Gençlik Hizmetleri Bakanı Suat Kılıç, Isparta ziyaretinde il merkezinde yapılamayan 1000 öğrencilik devlet yurdu yatırımı ile ilgili şok açıklamalarda bulundu. Valilik ziyaretinde SDÜ yönetiminden şikayetçi olan Bakan Kılıç, "biz de problem olmaz. Uygun arsa ilgili kurum tarafından temin edilememiştir " dedi. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de KYK yurdu için yer tahsis etmeyen SDÜ yönetiminin 2 bin öğrencilik özel apart projesi geliştirdiği ve yer temini konusunda çok duyarlı davrandığını Bakan' a anlattı. Bilgiç'in bu çıkışı sonrasında Bakan'ın sinirlendiği gözlendi.

1000 YATAK KAPASİTELİ

YURDU YAPAMADIK

Bakan Kılıç, Isparta'ya yönelik yatırımlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’Isparta’ya yönelik yatırım hedeflerimizi daha gelmeden önce planlayarak, tasarlayarak,  hükümetimizin bütün birimlerini bu anlamda harekete geçirerek, gerçekleştirme yoluna koymuş bulunuyoruz. Isparta’yla ilgili bu temel hedeflerimizin gerçekleşmesinde başta Cumhuriyet hükümetimizin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar kurulumuzun çok büyük payı ve katkısı var. Nihayetinde hükümet bütçeyi oluşturmadan illerimize bu yatırımları yapmak imkânı yoktur.

Isparta’nın ihtiyaç ve beklentilerini, talep ve önerilerini, her zaman Ispartalılar adına bizlerle paylaşan çok değerli milletvekillerimize de Isparta halkı adına teşekkür ediyorum.

Isparta’da merkez yatırım planımızda yer alan projelerden birisi 1000 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yapımıdır. Rektörlüğümüzün henüz uygun bir arsayı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis etmemiş olmasından dolayı inşaatına henüz başlanamamıştır. Arzumuz 1000 kişilik öğrenci yurduna kampus içerisinde temin edilecek, uygun bir arazi üzerinde hızla başlamaktır.

2 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU

Ayrıca Uluborlu ilçemizde 400 kapasiteli bir öğrenci yurdu da 2011 yılı yatırım programıyla birlikte yatırım portföyümüzde yer almaktadır. Burada arsa teslimi geç yapıldığından dolayı ihaleye ancak gelinebilmiştir. Keçiborlu ilçemizde 400 kapasiteli bir öğrenci yurdunun yapımı yatırım programımızda bulunmaktadır. 16 milyon bedelle ihalesi gerçekleştirilmiştir. Müteahhit firmaya yer teslimi yapılmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kuruluşundan sonra Isparta ilimizi güller diyarına yakışan bir spor salonuna kavuşturma vizyonunu ortaya koyduk. Isparta merkezde 2 bin kişilik bir spor salonunun projelendirmesini yaptık, ihalesini gerçekleştirdik, inşaatını başladık. Ocak ayında bu salonun açılışını yapmak istiyoruz.

Gelendost ilçemizde 500 seyirci kapasiteli bir spor salonunu 2012 yatırım planına dahil etmiştik, ihalesini yaptık ve inşaatına başladık.

Bir üniversite ve eğitim kenti olan Isparta’da merkezde üniversite ve lise öğrencilerine hizmet verecek bir gençlik merkezine ihtiyaç vardı. Merkez Gençlik Merkezi’nin inşa ettik ve inşaatına başladık. Yılsonuna kadar bu merkezi de hizmete açmış olacağız. Gençlik merkezleri gerçekten çağın en önemli projelerinden bir tanesi. Büyük ilçelerimizden Eğirdir’de de bir gençlik merkezi için kamudan aldığımız bir binayı hızla restore ederek, hazır hale getirdik. Yine Yalvaç’ta bir gençlik merkezi yapımını 2013 yatırım programına dahil ettik, şuanda ihale sürecinde.

100 MİLYONLUK YATIRIM

Ayrıca Isparta’da hem Ispartalı gençlerimize hem de üniversitesinde okuduğundan dolayı Isparta’da yaşayan gençlerimize tartan yüzeyli bir atletizm pisti kazandırmak üzere, projeyi yatırım programımıza aldık. Şuanda ihale sürecinde bulunuyor.

Isparta merkezde sentetik çim yüzeyli bir futbol sahasının yapımı ihale sürecine girmiş bulunuyor.  Bu yatırımların değeri katma vergisi dahil 100 milyon TL. Isparta’daki öğrenci yurtları, spor salonu, gençlik merkezleri, futbol sahaları ve atletizm pistleriyle beraber tüm maliyeti 100 milyon TL. Hedefimiz nedir? Büyük işimiz spor salonu olduğuna göre ve hatta onun da inşaatı başladığına göre, merkez kampustaki bin kişilik yurt dışındaki tüm eserleri önümüzdeki yıl bu tarihlere kalmadan Isparta’ya kazandırmak temel hedefimizdir.

Merkez kampustaki bin kişilik yurdu ise rektörlük tarafından kurumumuza düzgün ve hızlı bir inşaat yapılabilir bir arazi teslim edilir, edilmez, ihale ederek inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Son günlerdeki tartışmalara bakıldığı zaman sizlerde göreceksiniz ki, özellikle öğrenci mevcudu yüksek olan kentlerimizde çok hızlı yurt yapım ihtiyacı var. Bugüne kadar aslında bizim Isparta’da yatırım planına aldığımız yurdun yapımını tamamlamaktı.

BÜTÇE PROBLEMİ YOK

Para problemimiz yok. Yatırım programımızda ne varsa parası hazır. Müteahhitlerin sağlam olduğu yerlerde projeler tıkır tıkır işliyor. Bizim yatırım programımızda olan bir iş gerçekleşmiyorsa 2 nedeni olabilir. Ya uygun arsa ilgili kurum tarafından temin edilememiştir ya da işi alan müteahhit firmanın başka nedenlerden dolayı problemleri vardır. Yoksa bizden kaynaklı problem kesinlikle söz konusu olmaz. 100 milyonluk gençlik ve spor yatırımlarının tüm Isparta’ya ve gençliğine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

2 BİN KİŞİLİK APART

PROJELERİ VAR

Bakan Kılıç'ın bu konuşması üzerine söz alan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Sayın bakanım üniversitemiz bin kişilik yurda yer veremedi ancak şuanda kendi talepleriyle kampus içerisinde 2 bin kişilik bir yurt talepleri var. Bunun için yeri de en kısa sürede teslim edeceğiz diyorlar. Bunun da talep dosyasını ben size iletmiş olayım" dedi.

Bakan Kılıç bu söz üzerine 'rektörümüz buradadır herhalde' diye sordu. Rektör İbicioğlu'nun yurtdışında olduğu, rektör vekilinin bulunduğu bildirildi.

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...