Öğrencilerin ulaşımlarını kolaylaştıracak çalışma

14 Eylül 2012 18:12

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Müftülük ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun arkasında bulunan ve Arnavut taşlarıyla döşenmiş yolda çalışma başlattı. Buradaki taşlar kaldırılarak yerine asfalt dökülecek.

Isparta Belediyesi caddelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan ana caddelerde dayanıklı asfalt çalışmaları sürdürülürken, diğer taraftan da halktan gelen taleplere anında cevap veriyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun bahçe girişine bakan sokakların taş döşeli olmasından dolayı burada eğitim-öğretim gören öğrenciler yürümekte sıkıntı yaşıyordu. Bunun üzerine öğrenci velileri gerek normal gerekse kış aylarında bu yollarda çocukların okullarına ulaşmalarında sıkıntı yaşadıklarını, çocukların ayak burkulmaları ve diğer kazalara maruz kaldığını belirterek, belediyeden bu yolların asfaltlanması talebinde bulundu. Yine aynı şekilde Müftülük Binası’na gelen özellikle yaşlı vatandaşların da bu yönde taleplerinin bulunduğu belirtilirken, bu talep karşısında Isparta Belediyesi harekete geçti.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce ilgili sokaklarda çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında döşenmiş olan Arnavut taş yollar kaldırılıyor. Ardından sokakta yapılacak stabilize ve altyapı çalışması sonrasında yolda asfalt çalışması gerçekleştirilecek.

Bu bölgede işletme sahibi olan esnaf ile vatandaşlar yolda yürümenin kendilerine büyük sıkıntı oluşturduğunu, özellikle okul döneminde öğrencilerin ulaşımlarında sıkıntılar yaşandığını belirttiler. Esnaf sokakta başlatılan çalışmalardan dolayı Isparta Belediyesi’ne teşekkür ederken, bu bölgede bulunan asfaltı bozulmuş diğer sokakların da asfaltlanması talebinde bulundular.

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...