Başkan Bayram TKB Toplantısı İçin Urfa’ya Gitti

10 Kasım 2013 17:50

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, 08-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısına katılmak için Şanlıurfa’ya gitti.  Yalvaç’a Pazartesi günü dönecek olan Başkan Bayram’ın yokluğunda Belediye Başkanlığına meclis üyesi Ahmet Hayri Yüncü vekalet edecek.

Yalvaç Belediyesinin de kurucu üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği 2013 yılının son seminerini, 8-10 Kasım 2013 tarihleri arsında Şanlıurfa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriyor. “Ortak Akılda Buluşmaya Çağrı: 2014-2015’in Gündemini Birlikte Belirleyelim” başlığını taşıyan seminerde, konuyla ilgili güncel çalışmaların sunulmasının ardından, Tarihi Kentler Birliği Koruma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni ve yarışmaya katılan tüm projelere ait paftalarının yer alacağı serginin açılışı gerçekleştirilecek. 2013 yılı Koruma Projeleri Yarışmasında da ödüle layık bulunan Yalvaç’ın ödülünü Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram alacak.

Toplantıda, ev sahipliği yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba “Şanlıurfa’da Tarihsel ve Kültürel Mirası Koruma Çalışmaları”; Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey de “TKB 2014 – 2015: Hedefler, Tasarımlar, Uygulamalar” konulu birer sunum yapacaklar.

Yine her zamanki gibi toplantının sonunda, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen genel bir değerlendirme yaptıktan sonra Urfa Belediyesi’nin koruma çalışmalarını yerinde gözlemlemek için bir kent gezisi yapılacak.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, TKB toplantısı için gittiği Urfa’dan 11 Kasım Pazartesi günü döneceği için kendisinin yokluğunda Başkanlığa meclis üyelerinden Ahmet Hayri Yüncü vekalet edecek.

 

 

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...