‘’Erkeksi parti imajını yıktık’’

8 Kasım 2013 16:43

MHP’nin Isparta tarihinde ilk kadın Merkez İlçe Başkanı olan Emine Özdemir, gazetemize samimi açıklamalarda bulundu. Şu an yürütülen siyasetsin yapıcı olmadığını savunan Özdemir, ‘’Siyaseti belden aşağı vurarak değil, mertçe, cesurca yapmalıyız. Ayrıca göreve gelmemizle birlikte partimize olan bir algıyı da yıktık. Riskti ve bende bu riski göze aldım’’ dedi.

İlimiz yerel iktidarında bulunan MHP’nin ilk kadın Merkez İlçe Başkanı olan Emine Özdemir, siyasete dair duygu ve düşüncelerini gazetemize aktardı. Yerel seçimler yaklaşırken bu görevi devralmasının büyük bir risk olduğunu ancak bu riski göze aldığını belirten Özdemir, kadınlara da ince mesajlar verdi. İşte Özdemir’in o özel röportajı;

MHP BENİM KANIMDA VAR

SORU: Neden Merkez İlçe Başkanlığı’na talip oldunuz?

CEVAP: Milliyetçi Hareket Partisi’ne ben sonradan girmedim. Ailecek MHP’liyiz. MHP; içimizde, ruhumuzda ve kanımızda var, MHP’yi seviyorum. Partimizin açtığı siyaset ve liderlik okulu 4. dönem öğrencisiydim. 1 yıldır partimizde aktif olarak çalışıyorum. Benden önceki başkanımız Sayın Ramazan Pala Sarıidris Belediye Başkanlığına aday olduğu için görevinden ayrıldı ve 6 Eylül 2013 tarihinde partimizde yapılan gizli oylamada Merkez İlçe Başkanı olarak seçildim.

BU BİR RİSKTİ VE BEN DE ALDIM

SORU: Merkez İlçe Başkanlığı’nda değiştirdiğiniz sistem veya getirdiğiniz yenilik oldu mu?

CEVAP: Bize erkeksi bir parti derler. Ancak bir bayanın merkez ilçe başkanı seçilmesi erkeksi bir parti olmadığımızı ortaya çıkarmıştır. MHP Isparta teşkilatında bu bir ilk. Türkiye genelinde de bayan olarak ben 3. merkez ilçe başkanıyım. Gümüşhane ve Antalya Kumluca’da bir bayan arkadaşımız var. Erkeksi parti algısını yıktığımızı düşünüyorum. Yapacağım çok şey var. Seçim atmosferine girmişiz. Seçildiğimde seçime 6 ay gibi bir süre vardı. O dönemde bir başkanlık almak gerçekten bir riskti. Yeniden mahalleleri, köyleri gezeceksiniz. Buradaki insanlarla başkan olarak birebir yeniden ilişki kurmamız gerekecekti. Siyasette bayan olarak da bir risk var. Ama sayın İl Başkanımız İsa Yalçın’da bana çok destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca teşkilattaki diğer arkadaşlarımızda beni destekliyorlar. Beraber çalışmaya devam ediyoruz.

BAYANIN OLMADIĞI YERDE AKSAKLIK OLUR

SORU: Göreve geldikten sonra yapmak istediğiniz ilk şey neydi, yapabildiniz mi?

CEVAP: Yapacağım çok şey var. Zaten teşkilatın içerisinde olduğum için sıralamayla devam ediyorduk. Şuanda seçim atmosferindeyiz. Ona göre plan ve programımız var. Bu program dahilinde yürüyoruz.

SORU: Görevinizde almış olduğunuz radikal bir karar var mı?

CEVAP: Siyasette radikal kararlar alamıyorsunuz. Siyasette 24 saatte anlık değişen bir olgu, o yüzden çok radikal kararlar olmuyor.

SORU: Isparta’da bayanlar neden siyasette yok ve olması gerekiyor mu?

CEVAP: Kesinlikle olması gerekiyor. Bayanın olmadığı yerde bir aksaklık olduğunu düşünüyorum. Bir bayan evde olursa ev hayatı düzenli olur. Bir bayan işyerinde olursa işyeri temiz, düzgün ve ahenkli olur. Bir bayan siyasette de olursa ben siyasetinde değişeceğine inanıyorum. Daha düzgün ve seviyeli olacağına inanıyor ve güveniyorum.

SİYASET BELDEN AŞAĞI DEĞİL MERTÇE VE CESURCA YAPILMALI

Belden aşağı yapmamak şartıyla mertçe, cesurca siyaset yapılmalı. İnsanlar artık şunu istiyor; ben belediye başkanı olacaksam yapacağım programlar ve hizmetlerle gündeme gelinmeli. Ama ne yapıyor insanlar, sen onu yapmadın, ben bunu yapmadım şeklinde eleştirme çabasındalar. İnsanlar bu eleştirileri sevmiyor. Planınla, programınla, hizmetinle ve güler yüzünle ortaya çıkarsan daha kaliteli olacağını düşünüyorum. Isparta ve ülke genelinde yapıcı siyaset yapılmalı. Ayrıca seviyeli olmalı. Ben siyasette bunu bekliyorum. Tek rakibimiz kendimiziz. Biz öncelikle kendi çalışmalarımıza bakıyoruz. Diğer partilerde çalışıyorlardır elbette. Tabi onlarda çalışsın. Seçime 5 ay gibi bir süre var. Her şey olabilir. Ancak Allah inşallah bize tekrar belediye başkanlığını nasip eder.

PARTİ İÇİ BİR SORUN YOK BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Parti içerisinde bir sorun yok. Muhalefetin çıkartmış olduğu dedikodular var. Ancak biz başkanımızın yanındayız ve hep birlikte çalışıyoruz. Isparta zamanında liderler çıkarmış bir şehir. Isparta’dan kadın liderler de çıkmalı. Çünkü çok zeki bayanlarımız var. Böyle bir şeyi gönülden isterim.

ŞU ANDA BAYAN ADAY ADAYIMIZ YOK

Kadınların siyaseti istemesi lazım. Bol vakit ve nakit gerektiren bir şey. Bu biraz da gönül işi. Ben de siyaseti seviyorum. Vaktimde var ve severek bu işi yapıyorum. Bayan aday adaylarımızın olmasını isterdim. Şuanda bayan aday adaylarımız yok. Benim sorumluluğum içerisinde Kuleönü ve Sav Kasabaları var. Ancak buralardan bayan aday adayları çıkmadı. Adaylarımızda henüz kesinleşmedi.’’

 

 

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...