‘’Belediye Başkanımızın trafik sorunu ile ilgili çok güzel projeleri var”

7 Kasım 2013 16:25

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Aybatılı’nın, mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la ilgili görüşlerini dile getirmesini saygıyla karşıladığını belirtti. Yalçın, tartışmak yerine kendilerini anlatarak seçim sürecini götürmeyi planladıklarını söyleyerek konunun muhataplarına anlam dolu mesaj gönderdi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, çirkin siyasetin peşinde olmadıklarını, birilerini karalamak yerine kendilerini anlatarak seçime gitmek istediklerini belirterek rakiplerine ince mesajlar verdi.

BİR ŞEHRİN KİMLİĞİ EN AZ 100 YILDA OLUŞUR

Şehirlerin gelişmesinin yıkımlarla değil, tarihi çekirdekler ve dokular korunarak olacağını belirten Yalçın, şu açıklamalarda bulundu; ‘’Herkes kendi fikrinden ve kendi beyninden çıkan projelerin en uygun olduğunu düşünür. Isparta’nın zaman zaman bir değişim yaşaması gerekli midir, evet, bazen de değişmeden gelişeceği dönemler olmuştur. 1970’li yıllarda Aksu, İstanbul, Müftlük ve 104. Cadde gibi büyük caddelerin açılması gerekirmiş, yokmuş. O dönemde belediye başkanı bunları yapmış. Aynı belediye başkanı Çünür bölgesini imara açmış. Aynı dönemde başkan Gülistan Mahallesi’nin gecekondulaşma olmasın diye gecekondu önleme bölgesi ilan edip, çok güzel konutların yapılmasına vesile olmuş. Yine özellikle 1980-1990’lı yıllar arasında da yeni bir dönem başladı. Ondan sonraki süreçte 1994-1999 yılları arasında Isparta’da herkesin gözüne batan yerler vardı. Bunların başında Kebapçılar Arastası ve Sıra Mağazalar geliyordu. İş hanının olduğu yerde de projeler konuşulmuştu. O dönemin belediye başkanı kendi hazırladığı projelerle belli bir aşamaya getirmiştir. Şehirlerin gelişmesi yıkımlarla değil, tarihi çekirdekler ve dokular korunarak olur. Bir şehrin kimliği en az 100 yılda oluşur. Sosyal bilimciler de bunu bu şekilde ifade etmektedir.

1999’DAN SONRA DEĞİŞMEDEN GELİŞİM DÖNEMİ OLMUŞTUR

Isparta’nın bazen değişim, bazen de değişmeden, gelişim dönemleri olmuş. Özellikle 1999 yılından sonraki süreçte böyle bir süreçti.  Bu gelişme nedir? Açılan yollar, yıkılan yapılar, yapılan binalardan sonra artık teknolojik altyapıya geçilmesi gerekir. Çağın modernizasyonuna uygun binaların yapılması gerekir. Şehrin ekonomisini yönlendirecek işlerin yapılması gerekir.

AYBATILI’YA SAYGI DUYUYORUM

Bir başka dönemle ilgili söyleyebileceğim şey; Aybatılı’nın o dönemde projeler yarım kaldığını ve o projelerin devam etmesiyle ilgili söylediği şeylerle ilgili olarak görüşlerine saygı duyuyorum. Bir de her olayı kendi şartları içerisinde değerlendiririm.

Benim yorum yapmam gereken dönem MHP’nin belediyede olduğu dönemdir. Bu da 1999-2004, 2009-2014 dönemleridir. Bu dönemlerde Isparta’nın şehir dokusuna çok fazla dokunulmadan geliştiği dönemlerdir. Isparta’da belediyenin insanların doğumu ile ölümü arasındaki sosyal hizmetler zincirinin en hassas bir şekilde yapıldığı dönemdir.

ÇAYBOYU İSTASYON CADDESİNİ UNUTTURMUŞTUR

Yusuf Ziya Günaydın döneminde Isparta, yeni binalara kavuşmuştur. Özellikle Çayboyu projesi, benim siyasetin dışında en çok etkilendiğim yerdir. Üniversite yıllarımda oradan geçmekte zorlandığımız yer bile bugün Isparta’da İstasyon Caddesi’nin unutturmuştur. Ayrıca onun devamı olarak da Gökçay, Öküzbattı mevkii, Dere Mahallesi, Yenice Mahallesi’ne doğru çıkmaktadır. Şehre yön veren projelerden bir tanesidir.

SAYIN GÜNAYDIN DİĞERLERİYLE KIYASLANARAK

BELEDİYE BAŞKANI OLMUŞTUR

Başladığınız nokta, geldiğiniz nokta, başladığınızdaki projelerle, geldiğiniz noktadaki projeler arasında bir kıyaslama yapıldığı zaman MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 2 dönemde başkan olduğu zaman ne yapılıyor, ondan sonra neler kaybediliyor? Bunu Isparta gördü. Artık Isparta’da değerli hemşerilerimizin kalbinde Yusuf Ziya Günaydın’ın değer kazanmasının sebebi böyle bir kıyaslama yapılacak bir dönemde belediye başkanı olmasıdır. Günaydın için birikimi olan İTÜ’de eğitim almış, mimari olarak da sanatsal, kültürel ve bilimsel olarak taviz vermemiş bir mimar olarak biliniyor. Bir eserin dünyada öne çıkması için konuşulması gerekiyor. Konuşulmayan, üzerine yorum yapılmayan şeyleri eser olarak görmüyorum. Kendisi yaptığı projelerle konuşulmuş bir kişi.

BİZ ELEŞTİRMEK YERİNE KENDİMİZİ ELEŞTİRİRİZ

Fabrikaları kurtarması, yeniden alması, batık şirketleri düzlüğe çıkarması, atalet halde bulunan Isparta Belediyesi’ni önce ayağa kaldırıp, yürütüp, şimdi de koşar hale getirmesi bir belediye başkanından halkın beklentileridir. Bu da çok şükür Günaydın’da mevcuttur.

Başkalarının kendi dönemlerinde yaptıkları ve o dönemde halkın beğenisini kazanan kişilerin projelerini eleştirmek yerine bizim çok güzel işlerimiz var. Bizim çok güzel projelerimiz var.

RAYLI SİSTEM ANTALYA’NIN KALBİ OLAN

ŞARAMPOL CADDESİNİ TIKAMIŞ DURUMDADIR

1994-1999 döneminde yapılan projelerden 2’si herkesin konuştuğu projeler. Bunlardan biri Kebapçılar Arastası ile Sıra Mağazaların yıkılması işhanının yapılması konusu. Bunun yanında sıvı atık tesisleri gibi şeylerde var ama raylı sistem, bugün artık yeraltında taşımacılığın yapıldığı bir yerde. Bugün için bunları konuşuyoruz ama belki dün için aynı şeyleri söylemezdim. Bugün geldiğimiz noktada Antalya’da yapılan raylı sistemin özellikle esnafın kalbi olan Şarampol Caddesi’nde çok büyük sıkıntılar oluşturdu ve şuanda orayı tıkadı. Isparta’da böyle bir şey olabilir miydi, bilemiyoruz ama belediye başkanımızın şuanda trafik sorunuyla ilgili hazırlamış olduğu çok güzel projeler var.

57. hükümet döneminde MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başbakan yardımcısı olduğu zaman almış olduğu bir karar vardı. Belediyelerin dış borçla projeler yapmasını engelleyen bir karardı bu. Zaten bu projenin yapılması mümkün değildi. Dış kaynaklı hazine garantili projelere 57. hükümet döneminde onay verilmedi.’’

 

 

Bu haber 1181 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...