“Öğrencilere kardeşlik bilinci aşılanması gereken yerde yasaklarla bir yere varılamaz”

7 Kasım 2013 16:18

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Teşkilatından, ilimizde bir eğitim kurumunda kız ve erkek öğrencilerin yemekhanede beraber yemek yemelerinin yasaklandığı olayına tepki geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Başkanı Vedat Şenol, “Öğrencilere kardeşlik bilinci ve erdemliliği aşılanması gereken yerde yasaklarla bir yere varılamaz. Bu ayrımcılık yöneticilerin kendi hastalıklı düşüncelerinin öğrenciler üzerinde bir uygulamasıdır” dedi.

Şenol’un açıklaması şöyle: “İnsan hakları değerleri, Anayasal temel hak ve özgürlükler kadın –erkek eşitliğini getirmektedir. Cumhuriyet’in ilanından sonra ümmet toplumundan,tebaa anlayışından yurttaşlık bilincine ulaşılmıştır. Kadınlarımıza, Dünyadaki birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Halkımız bu değerlere çok saygılı olmuş ve kısa zamanda uyum sağlamıştır. Kadınlarımızda bu hakkı en güzel şekilde kullanmış ve hak etmişlerdir.

Ama kendini muhafazakar demokrat olarak adlandıran Başbakan ve yöneticileri kadınlar hakkında durmadan hüküm vermektedirler. Kadınları tamamen yönetilebilen, kontrol edilmesi gereken ve yalnızca kullanılan bir meta olarak görmektedirler. Sosyal hayattan ve çalışma hayatından el çektirmeye çalışan bir anlayış içindedirler. Kadının nasıl, ne kadar doğuracağına bile karışmaktadırlar. Bu anlayış kadınlara ve ailelere büyük saygısızlıktır. Vatandaşlarımız kendi yaşamlarını belirleme hak ve yetisine sahiptirler. Kimsenin postmodern fetvasına ihtiyaçları yoktur.

Eğer ahlaki değerlere saygı arıyorlarsa önce kendilerine baksınlar. Şüpheci düşünsel bozukluklarını başkalarında aramasınlar. Bizce kendilerinin ciddi bir psikolojik tedaviye ihtiyaçları var.

Bu hastalıklı anlayış Isparta ilimizde kendini göstermiş, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesinde kız ve erkek öğrencilerin yemekhanede beraber yemek yemeleri yasaklanmıştır. Öğrencilere kardeşlik bilinci ve erdemliliği aşılanması gereken yerde yasaklarla bir yere varılamaz. Bu ayrımcılık yöneticilerin kendi hastalıklı düşüncelerinin öğrenciler üzerinde bir uygulamasıdır. Bu duruma en kısa zamanda son verilmesini istiyoruz”.

 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...