Sanayi – Üniversite işbirliği

13 Eylül 2012 18:56

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile görüşen TÜMSİAD Başkanı Dr. Sert, “Sanayi – üniversite işbirliği” çerçevesinde ülke genelinde eğitim ve danışmanlık hizmetini SDÜ’den alacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun Ankara temasları sürüyor. Ankara’da oldukça önemli görüşmeler yapan Rektör İbicioğlu “sanayi – üniversite” işbirliğinde somut adımlar attı. Görüşmelerde SDÜ’deki çalışmaların dikkatle izlenmesi dikkat çekti.

Rektör İbicioğlu, Türkiye genelinde “sanayi – üniversite” işbirliği çalışmalarında adını duyuran ve AB projelerinden büyük destek sağlayan TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ile uzun bir görüşme yaptı.

Görüşmede Süleyman Demirel Üniversitesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör İbicioğlu, TÜMSİAD ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Aslen Konya - Akşehirli olan ve son üç yılda Milli Verimlilik Merkezi (MPM)’nin Türkiye’de sadece 11 kişiye verdiği “11 Altın Türk” ödülü ile Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu tarafından Dünya’da sadece 41 kişi ve kuruluşa verdiği “Dünya Verimlilik Oskarı Madalyası”nı alan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, SDÜ’deki gelişmeleri büyük bir memnuniyetle takip ettiğini, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun “sanayi – üniversite” işbirliğine verdiği önemi bildiklerini belirterek, SDÜ’ye her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

SDÜ’ye özel bir önem verdiklerinin altını çizen Dr. Sert, üniversitelerin kalkınmada, iş dünyası ile işbirliğinde büyük önemi olduğunu vurguladı. İş dünyasının beklentilerinin tespit edilmesi, uygulanabilirlik, araştırma- geliştirmeye yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve hedeflere yönelik olarak çalışmaların yürütülmesinde üniversitelere büyük görevlerin düştüğünün vurgulandığı görüşmelerde; Bundan sonraki süreçte bir çok alanda Türkiye ve uluslar arası çapta TÜMSİAD üyesi işletmelerin, SDÜ tarafından eğitimi ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

SDÜ ile birlikte çalışmaktan ve işbirliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert:”Üniversitemizi uzun süredir yakından takip ediyorum. Özellikle son dönemde üniversitemizin ulusal ve uluslar arası alanda geliştirdiği bilimsel araştırma – geliştirme faaliyetlerinden, sosyal aktivitelerden, gündem belirleyici buluşlardan ve kültürel faaliyetlerden büyük mutluluk ve onur duyuyorum.”

Dr. Sert ayrıca, SDÜ’nün dünya çapında marka bir üniversite olduğunu da belirterek, özellikle elde ettiği patent ve yaptığı buluşlarla uluslar arası alanda haklı bir yere sahip olduğunu ifade etti.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Rektör İbicioğlu’nu “Yılın En İyi Rektörü” seçilmesinden dolayı da tebrik etti. Sert, SDÜ’ye her alanda bugüne kadar hiç olmayan desteği vereceklerini, en kısa sürede Isparta’ya gelerek Rektör İbicioğlu’nu ziyaret edeceğini söyledi.

Rektör Prof. Hasan İbicioğlu’da, ilgisi, desteği ve yaklaşımından dolayı TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’e teşekkür ederek:”Üniversite olarak bilimsel çalışmaların üretimde, sanayide kullanılması ve insanlığa verimli olması yönünde adımlar atıyoruz. Sanayi – üniversite işbirliği ile bilimsel çalışmalar iş adamlarımıza ışık tutacaktır. Sayın Genel Başkan işbirliğinin ülkemizde en önemli isimlerinden, önderlerinden biridir. İşbirliği çalışmalarımızı kısa süre içinde başlatacağız. SDÜ her alanda farkını göstermeye, hissettirmeye devam ecdecektir” şeklinde konuştu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert daha sonra çok sayıda üyenin katılımı ile “üniversite ve girişimcilik ruhu” konulu tartışma toplantısına katıldılar. Rektör İbicioğlu ve Genel Başkan Sert, toplantının ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte açılış törenine katıldılar.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, işbirliği çalışmalarının Isparta ve Türkiye sanayisine ciddi katkılar sağlayacağını da belirterek, çalışmaların Türkiye’ye örnek olacağını kaydetti. Dr. Sert, SDÜ ve Isparta’ya özel bir ilgisinin de bulunduğunu belirterek, hemşehrilik görevini de yerine getirmekten onur duyacağının altını çizdi.

Dr. Sert’in “Yerel Yöneticiler, Üniversite ve Sanayi İşbirliği” konulu önemli konferansları bulunuyor. TÜMSİAD’ın Türkiye genelinde 52 şubesi ve 12.000 üyesi bulunuyor.

Bu haber 847 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...