“Senirkent’te MHP kazandı şimdiden hayırlı olsun”

6 Kasım 2013 16:02

Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, bir sonraki dönem adaylığını koymayacağını belirtmiş ve yerine Erol Civelekoğlu gösterilmişti. Dün MHP İl Başkanlığınca Barida Hotel’de düzenlenen programda Hem Baykal, hem de Civelekoğlu duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Baykal, “MHP’nin bu dönem de ilçemizde kazanamayacağını hayal bile edemiyorum. Şimdiden Sayın Civelekoğlu’nu tebrik edebilirsiniz” dedi.

MHP İl Başkanlığı dün Barida Hotel’de düzenlediği toplantıyla hem Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal’a teşekkür etti hem de yeni adayları Erol Civelekoğlu’nu kamuoyuna tanıttı. Toplantıya Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yanı sıra partililer de katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, geçmiş 4,5 yılın muhasebesini yapmak üzere toplandıklarını açıkladı. Aradan geçen süreçte kendilerini diğer partilerden farklı kılan en önemli özelliğin belediyecilik hizmeti olduğunu ifade eden Yalçın, şunları söyledi; “

DİĞER PARTİLERLE ARAMIZDAKİ EN

BÜYÜK FARK BELEDİYECİLİK HİZMETİ

“Yerel seçimlerden bugüne kadar 4 yıl 7 ay 6 gün oldu. Yerel yönetim seçimlerine 146 gün kala bütün siyasi partiler gibi MHP de geçen 4,5 yılın muhasebesini yapıyor. 29 Mart 2009’dan bu yana geçen 1600 küsur günden bu yana siyasi partiler yönetimi devraldıkları yerlerde yaptıkları çalışmalarla kendilerine bir karne oluşturdular. MHP başta il merkezinde olmak üzere kazanmış olduğumuz belediyelerdeki durumlarıyla bugün AKP’li ya da diğer belediyeleri kıyasladığımız zaman ikisi arasındaki en önemli farkın hizmet ve belediyecilik anlayışı olduğunu herkes görecektir.

MEVCUT BAŞKANIMIZ BAYKAL

BAYRAĞI DEVRETMEK İSTEDİ

Göreve geldiğimiz günden bu yana MHP’yi temsil noktasında adaylık sürecinde ve 1681 günlük belediye başkanlığı süresince hepimizi gururlandırarak, gerçekten MHP’nin bir Belediye Başkanı olarak hepimizin iftiharını kazanmış Sayın Hüseyin Baykal bundan 3 ay önce bizi ziyaretinde önümüzdeki dönemle ilgili düşüncelerini anlatırken tekrar aday olmayacağını ifade etti. Belirli bir süre kendisini çok beğendiğimiz ve Senirkent’in hizmetlerinin devam etmesini istediğimiz için bunu bir düşünme süresi olarak değerlendirdik ama Senirkent için her zaman çok düşünerek karar veren Belediye Başkanımız, ilçedeki hizmetlerin aksamayacağını, gerçekleştirilen projelerin kalıcı olarak devam edeceğini, yeni projelerde her şartta birlikte olacağını ifade ettiler.

CİVELEKOĞLU HOCAMIZLA ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Yaptığımız istişareler sonucunda üniversitemizde uzun süre görev yapmış Erol Civelekoğlu hocamızla bu işe devam edilmesi noktasında görüş belirtmişlerdir. Biz de hocamızla gururla bu görüşmeyi yaptık. Kendisi de şartları değerlendirdik sonra Kurban Bayramı’nın 2. günü Senirkent’te bir toplantı düzenledik. O toplantıda herkes Senirkent’teki birlik ve beraberliğin bozulmayacağına, hizmetlerin devam edeceğine inanmıştı. Hep birlikte Senirkent’te bir söz vererek, Hüseyin Baykal başkanımızın istek ve arzusuyla Sayın Civelekoğlu hocamızı 2014 yerel seçimlerinde bir kez daha MHP’ye zafer kazandırmak üzere adayımız olduğuna karar vermiştik. Senirkent; 3 dönemdir MHP’li Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi Üyeleri tarafından çok güzel hizmet edilmektedir.”

“MHP ÇATISI ALTINDA GÖREV YAPTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Öte yandan Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, görev yaptığı 55 aylık süre zarfında herkesin desteğini gördüğünü ve gücü çerçevesinde Senirkent’e hizmet etmeye çalıştığını bildirdi. Tekrar göreve talip olmadığını bayrağı daha heyecanlı bir arkadaşa devretmek istediğini bildiren Baykal, şöyle devam etti; “Duygu dolu bir ortam olduğunu ifade etmek istiyorum. 55 aylık başkanlık süresi içerisinde son derece sınırlı ve kıt imkânlarımızla ilçemizin çağdaş, yaşanabilir, insanların birlikte ve mutlu olarak yaşamaları için çaba sarf ettim. Senirkent’te belediye başkanı adayı olmamda beni ilk anda üzen bazı ciddi olayları ortadan kaldırabilmek amacıyla görevi kabul etmiştim. Görevim süresince bu uğurda uğraş verdim, çaba sarf ettim. Yüzde 100 başardığımı söylemem mümkün değil ama önemli ölçüde mesafe aldığıma inanıyorum.

BELEDİYEMİZİN AVUKATI AKP İLÇE BAŞKANININ

OĞLU VE KENDİSİNİ GÖREVDEN ALMADIM

Zaman zaman ayrımcılık yaptığım gerekçesiyle Senirkent’ten Isparta’ya servis edilen haberler olduğunu biliyorum. Ancak Senirkent Belediyesi’nin hukuk müşaviri, avukatı şuandaki Senirkent Ak Parti İlçe başkanımızın oğludur. Bundan hiç gocunmadım ve rahatsızlık duymadım. Genç bir arkadaşımız hizmetini yapıyor. Ben de bu arkadaşımızı görevinden azledip başka bir arkadaşla çalışma ihtiyacı duymadım. Kimseye ayrımcılık yapmadım, kimseyle kavga etmedim. Her siyasi düşünceyle görüş alışverişinde bulundum. Senirkent’te MHP’nin 4. dönem yeniden belediye başkanlığını kazanamaması gibi bir olayı hayal bile edemiyorum. Hiçbir sıkıntımız yok. Şimdiden belediye başkanı olarak Erol Civelekoğlu’nu tebrik edebilirsiniz. İlçede AK Parti dışındaki diyaloglarımızı kurduk, hiçbir sıkıntımız olmayacak.

“BANA OLAN SEVGİNİN AZALDIĞINI HİSSETTİM”

Senirkent’te herkes beni tanır ve sever. Ancak belediye başkanı olduktan sonra herkesi mutlu etmek kolay değil. O zamanki sevgimizin azaldığını hissettim. Bu durum beni üzdü ve içimi acıttı. Ben hümanist bir arkadaşınızım. Belki hizmet yaparken kırdığım arkadaşlar vardır. Herkesten helallik alacağım. Ancak daha uzun süreli bir görev yapmak suretiyle yüzümün eskimesi ve diğer insanların bana kin ve nefret duymasına gönlüm razı değil. O yüzden belediye başkanı olmamaya karar verdim. Bu tür hizmetler enerji istiyor. Ben 65 yaşındayım. Artık genç insanların bu tür görevlere talip olmaları lazım. Belediye başkanı adayı olmamamdaki önemli 2 etken budur. Onun ötesinde farklı bir düşüncem olmadı.”

“MHP BU DÖNEM DE KAZANMALI”

Diğer taraftan Senirkent Belediye Başkan aday Adayı Erol Civelekoğlu ise Senirkent’in yapısıyla Türkiye’de örnek ilçelerden biri olduğunu savundu. İlçede çoğu kimsenin MHP’ye saygı gösterdiğini belirten Civelekoğlu, “Devlet çok ciddi bir yapıdır. Bu ciddi yapıda neyin nasıl kiminle gideceği son derece hassas şekilde planlıdır. Bu hassasiyetin kaybolduğuna inanıyoruz.  Bize anlatılan tüm değerlerin ortadan kaldırıldığını biliyoruz. 2 aylık süre içerisinde gördüğüm şudur adı ve partisi ne olursa olsun herkesin milli hassasiyetlere değer verildiğini gördüm. Bundan dolayı çok mutluyum. İlçede önemli bir kitle bağlı olduğu siyasi parti kimliğiyle konuşmuyor. Benim partime saygı gösteriyor. MHP 4. dönemde de başkan çıkarmalıdır. Çünkü ülkemizde hassas bir dönem yaşıyoruz. Bu görevi bana teklif edenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BAYKAL’IN DESTEKLEYEREK GÖREVİ

CİVELEKOĞLU’NA VERMESİ ÇOK ÖNEMLİ BİR OLAY”

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Baykal’ın 5 ay daha hizmet edeceğini bu süreçte 5 ay değil 5 yıllık hizmet vereceğinden hiç kuşkusunun olmadığını belirtti. Bu olayda her iki tarafı da tebrik etmek gerektiğini bildiren Günaydın, “Baykal, doğduğu büyüdüğü memlekete güzel hizmet verdi. Erol Civelekoğlu hocamızda uzun zamandır çeşitli etkinliklerde bulunmuş, iyi bir arkadaşımız. Baykal’ın destekleyerek Civelekoğlu’na görevi vermesi çok önemlidir. Hocamızın mutlaka kazanacağına inanıyorum. Allahın izniyle kazanacaktır” diye konuştu. Toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

 

 

 

Bu haber 1361 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...