Başbakan, Başdeğirmen ve Adar’ı yurtdışına götürüyor

6 Kasım 2013 16:00

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITB Başkanı Ahmet Adar ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetlisi olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan İskandinav ülkeleri ziyaretine katılacak. Ziyaretlerde iş konseyi toplantılarının yapılması planlanıyor.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programı kapsamında 5-9 Kasım tarihleri arasında Finlandiya, İsveç ve Polonya ülkelerine yapılacak ziyarete katılacaklarını belirtti. Geziye ITB Başkanı Ahmet Adar ile birlikte katılacaklarını belirten Başdeğirmen, 5 gün sürecek temaslarda Başbakan Erdoğan’a Isparta ile ilgili önemli raporlar sunmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

ISPARTA’NIN TİCARET HACMİNİN

GENİŞLETİLMESİ PLANLANIYOR

Finlandiya, İsveç ve Polonya'nın oda ve borsalarının temsilcilerinin yanı sıra üst kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile de bir araya gelme fırsatı elde edeceklerini belirten Başdeğirmen, “Ülkeler arasındaki ticaret hacminin nasıl yükseltilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Gittiğimiz ülkelerdeki işadamları ile birebir Isparta’nın ticaretinin sanayisinin geliştirilmesi için de görüşmeler gerçekleştireceğiz. 5 gün sürecek temaslarında ekonomi ön planda olacak. Üç ülkeyle de ‘İş Konseyi’ toplantılarının yapılması planlanıyor. İsveç ve Finlandiya’da bilişim, telekom, güvenlik, çevre ve enerji, Polonya’da ise inşaat, tarım, makine sanayi, tekstil, gıda, turizm, mücevherat konuları hakkında görüşmeler gerçekleştirilecek” diye konuştu.  

 

Bu haber 836 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...