ITSO üyelerinden YAPEKS Fuarına yoğun ilgi

5 Kasım 2013 15:59

ITSO'nun organizasyonunda inşaat sektörü temsilcisi 65 oda üyesi hafta sonu Antalya Ekspo Center'da düzenlenen 21. YAPEKS fuarına katıldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik ücretsiz yurtiçi iş ve fuar gezileri düzenlemeye devam ediyor. Yıl içinde yurtiçi İstanbul ve Antalya olmak üzere büyük şehirlerde düzenlenen 4 sektörel fuar ile 1 yurtdışı iş gezisi düzenleyen ITSO yöneticileri hafta sonu da inşaat sektörü temsilcisi 65 üyesi için Antalya Ekspo Center da düzenlenen Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri ve Yapı Yenileme Fuarı (YAPEKS) Fuarına ücretsiz otobüs kaldırdı. Fuara, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcıları Metin Çelik, Salih Sarıkaya, Meclis Başkan Yardımcısı Aliihsan Altınok, meclis üyeleri ve oda üyeleri katıldı. ITSO üyeleri fuarda kendi iş sahalarıyla ilgili geniş çaplı bilgi edinme imkanı buldular. 

Yapı Fuarı olarak adlandırılan YAPEKS Fuarı'nda inşaat sektörünün önemli firmaları yer aldı. İnşaat  ile yapı dekorasyon malzemelerinin ağırlıkta olduğu firmaların bulunduğu fuarda inşaat sektörü temsilcileri birçok yenilikle tanışma fırsatı buldular.

Fuar gezisine öncülük eden ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, her yıl YAPEKS  fuarına üyelere yönelik gezi düzenlediklerini belirterek üyelere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2006 yılından bu yana YAPEKS Fuarına katıldığını belirten Başkan Yardımcısı Çelik, şöyle devam etti: 

 “Ticaret ve Sanayi Odası olarak yurtiçi gezilerimize üyelerimizi ücretsiz götürüyoruz. Yıl içinde yurt içindeki fuarlara da ilgi olduğu sürece otobüs kaldırıyoruz. Günübirlik geziler düzenliyoruz. Üyelerimizin ilgilenmesi durumda yurt içi ve yurtdışı gezilerine devam edeceğiz. YAPEKS Fuarı da bunlardan biri. Fuarda  inşaat ekipmanları, yapı kimyasalları, duvar-cephe kaplamaları, asansörler, elektrik malzemeleri, yalıtım, doğal taşlar, banyo-mutfak ürünleri daha birçok inşaat malzemelerinin yenilikleriyle tanıştık. Bazı üyelerimiz iş bağlantıları kurma fırsatı yakaladı. 

Bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda Irak’a bir iş gezisi düzenledik. Yurtdışı gezilerimize üyelerimiz yönetim kurulu başkanımız dahil herkes kendi imkanları ile katılmaktadır. Şartları uyan üyelerimiz de yurtdışı fuar desteği adı altında KOSGEB’den masraflarının yarısının desteğini alıyor. Üyelerimizin gerek yurtiçi gerekse yurtdışı fuarlara katılımlarını bekliyoruz. Çünkü sektörel manada her geçen gün gelişim daha da artıyor. Bizler işadamları olarak yenilikleri takip etmek zorundayız. Yoksa olduğumuz yerde saymaya devam ederiz. “

ODA ÜYELERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Fuara katılan ITSO üyeleri, oda yöneticilerine teşekkür ederek, iş ve fuar gezilerinin artarak devam etmesini istediler. İşte üyelerin görüşleri:

İsmail Duman: Ticaret ve Sanayi Odası böyle etkinlikler düzenlediği için yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Özellikle yurt içi ve yurt dışı iş seyahatlerine katılma imkanı buldum yöneticilerin böyle çalışmalar yapması üyeler olarak bizleri mutlu ediyor.

Yaşar Ali Köse: İnşaat alanında önemli firmaların yer aldığı bu fuar bizim için önemli. Burada çeşitli firmalarla tanışma ve iş bağlantıları kurma imkanı buluyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası'na bize bu imkanı verdiği için teşekkür ediyorum.

Necmettin Akşahin: İnşaat konusunda birçok yeniliği görmüş olduk. Bu alandaki yeniliklerin Isparta'ya taşınmasında fuarların önemi çok büyük. Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine,   üyelerini iş gezileri ve fuarlara götürmede öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz.

İbrahim Akbuğa: YAPEKS Fuarına her yıl katılırım. Her geçen gün inşaat sektörü yenileniyor. Bizlerde bu yenilikleri görme imkanı buluyoruz. ITSO yöneticilerinin bu tür gezilerine daha sık yapmalarını ve üyelerin de bu gezilere önem vermesini istiyorum. Gerçekten faydalı.

Süleyman Dağlı: İnşaat sektörüyle ilgili her türlü ekipmanın bulunduğu YAPEKS Fuarı bizlerin ufkunu açtı. ITSO Başkanı Sayın Başdeğirmen ve ekibine teşekkür ediyoruz.

Arif Çakmak: İlimizde inşaat sektörü son yıllarda oldukça gelişiyor. Biz sektör temsilcileri olarak yenilikleri takip etmek ve çağa ayak uydurmak zorundayız. Bu tür fuarlar da bizim için fırsattır, tek tek firmaları gezmek yerine hepsini bir arada görebiliyoruz.

 

Bu haber 1023 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...