Halife Sultan Mahallesi’nde Altyapı çalışmaları sürüyor

5 Kasım 2013 15:52

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce başta yağmur suyu olmak üzere caddelerdeki altyapı eksikliklerini gidermeye devam ediyor. Bu kapsamda 106 Cadde’nin altyapısını tamamlayan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü bu hafta içerisinde asfaltlanması planlanan Halife Sultan Mahallesi 3412 Sokak ile 145 Cadde’deki altyapı çalışmalarını sürdürdü.

Halife Sultan Mahallesi meydanlığı ile 145 Cadde’deki altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehri çok daha güzel günlerin beklediğini söyledi. İlk olarak 3412 Sokaktaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Günaydın, sokakta hiçbir yağmur suyu hattının bulunmadığını ve bunların yapıldığını ayrıca eskimiş olan hatlarda da bakımların yapıldığını dile getirdi. Günaydın, doğalgaz hattı çalışmalarının bina bağlantılarının da aynı anda yapıldığını ifade ederek, gece-gündüz, hafta içi, hafta sonu demeden çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Günaydın, “Sokağımızda doğalgaz ana hattı çekilmiş ancak bina bağlantıları yapılmamıştı. Onlarda aynı anda bağlantı çalışmalarını yapıyor. Altyapıyı bir hamlede bitiriyoruz ve dökülecek olan dayanıklı asfaltın bir daha bozulmaması için büyük mücadele veriyoruz. Isparta için hedeflediğimiz sonuca ulaşacağız. Buna kuvvetimiz var. Savaşı kazanacağız. Ciddi ve düzgün çalışıyoruz. Bu çalışmaları belediyemiz kendi imkânları ile gerçekleştiriyor” dedi.

Bazı çevrelerce, yapılan her işin sanki ihale edilerek yapılıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığına işaret eden Başkan Günaydın, “Bu laflar gerçeği yansıtmıyor. Bu çalışmaları belediyemiz kendi imkânlarıyla gerçekleştiriyor ve devletin mal ettiğinin dörtte birine biz bu çalışmaları yapıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını devam ettiren personeline de teşekkür eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu hizmetleri ekibimizle bir kalemde yeniliyor ve yapıyoruz. 2.derecedeki yollarımızda çalışmalarımız devam ediyor ve kışa kadar devam edecek. 2 yıldan buyana çalışmalarımız çok daha hızlandı. Bu çalışmalarımız bazı çevrelerce engellensin diyerek çalışanlarda var. Isparta’yı daha güzel günler bekliyor” şeklinde konuştu.

3412 Sokaktaki incelemelerinin ardından Demirköprüden Halife Sultan Mahallesi’ne giden bağlantı yoluna geçen ve buradaki çalışmaları da inceleyen Başkan Günaydın, şehrin genelinde adeta altyapı konusunda savaş verdiklerini anlattı. 145 Cadde’de de 20-30 yıllık bir sorunu çözüme kavuşturduklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, altyapıdaki ekip sayısını artırdıklarını anlattı. Günaydın, “Bu caddemizde de kat kat asfaltlar dökülmüş, yamalar yapılmış, kırmızı kodlar yitirilmiş, bunlarında hakkından geliyoruz” diye konuştu.

Altyapı da ciddi yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Günaydın, günde 500 ila1000 metrearasında altyapı çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. Geçen ay içerisinde 2,5 milyon liralık bitüm, 1,5 milyon liralık da altyapı malzemesi kullandıklarına işaret eden Günaydın, “Bu şekilde çalışılmazsa ben 10 kez de belediye başkanı olsam bu çalışmalar tamamlanamazdı. Gerçek şehircilik başta altyapı çalışmalarını yapmakla olur. Bu cadde için 400 ve 600’lük yağmur suyu boruları kullanıyoruz ve çalışmalarımızı geleceğe yönelik planlıyoruz.  Bu çalışmaları yoğun bir şekilde sürdüren ve evlerine helal lokma götüren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Çalışmalar esnasında görüşlerini belirten Halife Sultan Mahallesi sakinlerinden Celal Uysal da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan memnun olduklarını ve başkan ile ekibine yaptığı işlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Bu haber 1122 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...