“Burası tarımın başkenti olabilir”

2 Kasım 2013 11:34

Ticaret Borsasınca düzenlenen Tarım Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni’ndeki detaylar da oldukça ilginçti. Özellikle Vali Vahdettin Özkan, TOBB Başkan Yardımcısı Osman Çetin Budak, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen Isparta’nın önemine vurgu yaptı.

Törendeki ilk detay Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik’ten geldi. Dirik, tarımsal sanayinin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

“OT OLMADAN SÜT, SÜT OLMADAN DA ET OLMAZ”

Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, tarımsal sanayinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. “Ot olmadan süt, süt olmadan da et” olmaz diyen Dirik, girişimcilere “tarımsal sanayiyi elden bırakmayın” çağrısında bulundu.

ISPARTA TARIMI ÖNEMSENİYOR

Öte yandan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın Isparta'nın tek fuarı olduğunun altını çizdi. Katılımcıların yarısının başka illerden geldiğini kaydeden Başdeğirmen, “Bu Isparta tarımının ve ticaretinin önemsendiğini ortaya koyuyor. Bugün Isparta'nın ihracatına bakıldığında 3 kalem göze çarpıyor. Tarım, sanayi ve madencilik. Tarım ihracatın yüzde 20'sini tek başına temsil ediyor. Zor şartlar altında bu başarıyı gösteriyorsunuz. Isparta 2023'de 500 milyon dolarlık ihracatı hedeflediyse sizin performansınız sayesindedir” dedi.

TURİZMİ DESTEKLEYECEK TARIMI ÖNEMSİYORUZ

Diğer taraftan TOBB Başkan Vekili ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Isparta, Burdur ve Antalya'da sınırların ortadan kalktığını söyledi. Bölgede her şeyin üretildiğini kaydeden Budak, “Tarımın başkenti olabilecek bir il, bir bölge. Yapılacak çok şey var. Antalya turizmini destekleyecek tarımı burada çok önemsiyoruz” dedi.

İCRA DOSYALARI ARTIYOR, ÇÖZÜM ŞART

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise Isparta’da icra dosyalarının her geçen gün arttığını söyledi. 2002'de 385 olan icra dosyasının bugün 19 bine yükseldiğini kaydeden Günaydın, “Ortada bir hastalık var, çözüm bulunmalı” dedi. Isparta’nın teşvik mağduru bir il olduğunun da altını çizen Günaydın, 3. ve 4. bölgedeki illerde gayri safi milli hasılanın daha yüksek olduğunu iddia etti.

TARIM ARTIK SOSYAL ALANDAN

ÇIKARILMALI EKONOMİK DEĞER OLMALI

Vali Vahdettin Özkan da, tarımın artık sosyal alandan çıkarılması gerektiğini söyledi. Tarımın ekonomik değer olduğunu belirten Vali Özkan, “İlimizin sosyal-ekonomik verilerini elbirliği ve işbirliği ile geliştirmek zorundayız. İstatistiklerin yeniden dizayn edilmesi için çalışma yapacağız. Net bilgi ve bulgularla ilgililerden destek isteyeceğiz” dedi.

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...