Motorsporları Kulübü’nün hayali gerçek olacak

13 Eylül 2012 18:42

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek Isparta Motorsporları Kulübü'nün Drag ve Eğitim Pisti için destek sözü verdi. 

Isparta Motorsporları Kulübü'nün (IMK) 2013 yılı içerisinde tamamlanmasını istediği Isparta Drag ve Eğitim Pisti için çalışmalar devam ediyor. Çalışmalara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek de yardım edeceğini bildirdi.

Bu yıl Konya ve İzmir'de düzenlenen drag yarışlarda (400 metrelik düz parkur) Isparta’yı en iyi şekilde temsil ederek her seferinde en az bir kupa ile ilimize dönen Isparta Motorsporları Kulübü üyeleri, Türkiye'de ö.'sinin yapılması hedeflenen yarış pisti için düğmeye bastı.

Kulübün tescili için 1000 TL'lik ödemeyi önümüzdeki günlerde yapacak olan Isparta Motorsporları Kulübü üyelerine, pist için yardım sözü İl Müdürü Gevrek'ten geldi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Murat Gevrek, "Isparta Motorsporları Kulübü çok takdir ettiğim bir dernek. Hatta geçtiğimiz yıl çeşitli etkinlikler yaptık. Bu arkadaşlarımız için antrenman ve yarış amaçlı bir pistin şart olduğunu düşünüyorum. Hatta Şehir içerisinde kurallara uymalarından dolayı bu kulübümüzü takdir ediyorum. Her ne kadar kulüp bünyesinde dernek olsalar da kendilerini takdir ederim. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı düzenlemişler bu durumu konuşmak üzere. Derneği tescil ettirmek için içlerinde para toplamışlar. Önümüzdeki günlerde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na (TOSFED) bu ödemeyi yapıp kulüp olacaklarmış. Onlar için tesis edilen arazi de çok güzel ve pist için uygun bir alan. Şuan kulüp olmaları halinde biz il müdürlüğü olarak bakanlığımız ve Spor Toto'ya yazılı bilgilendirme göndereceğiz. Bakanımız ve müsteşarlar konuyu masaya yatıracak. Kulüp olduğu için bakanlık bize yardımda bulunacak. Ancak ne tutarda bir yardım yapar onu bilemeyiz” dedi.

 

Bu haber 1567 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...