“Kuzuyu kurda boğdurma politikası güdüldü”

1 Kasım 2013 16:24

Teşvikte ve ulaşımda geldiğimiz son durum ile ilgili değerlendirmede bulunan MHP İl Başkanı Yalçın; “Bizleri gof gof atmakla suçlayanlar, ‘Kuş gözü mü büyük, yolardaki delikler mi büyük? Bir türlü anlayamadım?’ diyenler, kafalarını deve kuşu gibi kuma gömmekten artık vazgeçmelilerdir. Isparta’nın gerçekleriyle yüzleşmelilerdir” dedi.

Bugüne kadar Tv programlarında ve basın toplantılarında yaptığımız bütün açıklamalarda iktidar partisi tarafından muhalefet yapmak için konuşuyorlar, diye suçlandık. Milletvekilleri tarafından “siyasi şov peşindeler” diye,

AKP il başkanı tarafından  da “gof gof atıyorlar.” diye suçlandık. Ama biz Isparta’nın menfaatleri neyi gerektiriyorsa İktidarı uyarmak Isparta’ya hizmetlerin getirilmesine acaba katkımız olur mu düşüncesiyle muhalefet uyarılarımızı yapmaya çalıştık. Hep gerçek belge ve bilgilerle sizleri aydınlatmaya çalıştık.

AKP İktidarının ilimize “hizmetler akıyor” diye propaganda yaptıkları ama sonunda kandırılanın Isparta halkı olduğunu 11 yılık AKP İktidarı döneminde Isparta’nın nüfusunun 90 bin azalışının sebeplerini, en zengin iller içinde mevduat zenginiyiz diye övündüğümüz Isparta’nın aslında en zengin iller sıralamasında neden 76. olduğunu,“Teşvikte Bölge Değişebilir Ayet Hadis değil Tabi ki  Değişecek” diye konuşan AKP Isparta İl Milletvekilleri ve il Teşkilatının geçen hafta açıklanan teşvik kriterlerini görünce nasıl acz içinde olduklarını ve kaybedenin yine Isparta olduğunu AKP teşkilatının 2013 yılında gerçekleşecek dediği yatırımların hangilerinin gerçekleşeceğini hangilerinde değerli hemşerilerimizin yanıltıldığını sizlere “Bilim ,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 81 İL DURUM RAPORU” ve “ISPARTA İLİ  2013 YILI KAMU YATIRIMLARI” programından alıntılar yaparak belgeleri ile açıklayacağım.

TEŞVİKTE GELDİĞİMİZ SON DURUM

Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak hemen hemen her basın toplantımızda teşvikte kriterler değişiyor bu konuda yapılan çalışmalara müdahil olun Isparta’yı teşvik batağında layık olmadığı konumdan çıkarın kaybeden hep Isparta olmasın dedik.

01 EKİM 2012 Tarihindeki basın açıklamamızda Sayın Başbakan Erdoğan’ın daha önce maç oynanırken kurallar değişmez demesine rağmen; memleketi olan Rize ve Trabzon söz konusu olunca kurallar değiştirilip teşvik kapsamına alınırken, Isparta'ya üvey evlat muamelesi yapılıp teşvikte yine saf dışı bırakıldı. Isparta 10 dolar fazlalık yüzünden teşvik alamadı demiştik. O günden bu güne bir şey değişmedi.Sonuç olarak: 2012 yılındaki son teşvik kapsamında Isparta 2.bölgede devasa ekonomilere sahip Kayseri, Konya, Mersin, Adana ve Denizli gibi iller arasına alınarak adeta “kuzuyu kurda boğdurma politikası güdüldü.”  Isparta'mız devler programına alınırken burnumuzun dibindeki Burdur 3. Bölgede, Afyon 4. Bölgede yer aldı.

Peki, teşvik konusunda AKP Teşkilatı ve milletvekillerinin görüşleri neydi?

İlimiz AKP milletvekillerinden Sayın Bilgiç, basında yer alan demecinde teşvik konusuna değinirken: “Biz şunu söylüyoruz. Isparta genel teşvik sisteminde 2. bölgede oturup, ağlamamıza gerek yok. Her şeyden önce bunun gururunu yaşamalıyız...2008-2009 rakamları ile yeni bir endeks oluşturuldu. Burada Isparta’nın 21. sıraya yükseldiğini görüyoruz.

Türkiye’deki iller içerisinde de bu kadar büyük sıçrama yapan bir başka 2’nci il yok.Bizim arkamızdan gelen il Konya. Biz 21’deyiz, 22’nci il Konya 3. bölgede. Biz tam kırılma noktasındayız.” demekte.(Basın11Haziran2012)

Sayın Recep Özel’de “Teşvikte Bölge Değişebilir Ayet Hadis değil Tabi ki  Değişecek” derken AKP İl Başkanı Sayın Uzaktaş’ta, “ ilimizde kim ne yapacağını iyi bilmiyor ama eleştiriler bol, kamuoyunda tutturulmuş teşvik, hızlı tren, duble yol. Bu üç şey olmuş ya da olmamış o zaman hiçbir şey yapılmaz mı?” (Basın 24 mayıs 2012) diyerek teşvik konusuna bakışını ifade ediyor.

Ben, Teşvik konusuna bu pencereden bakan AKP Teşkilatına Ekim 2012’de "Teşvik Yasası " için tüm siyasi Parti Teşkilatlarını ve STK'ları da yanınıza alarak bu konuda kimseyi suçlamadan, Isparta'nın teşvikteki makûs tarihini değiştirin. Ispartalı size minnettar kalsın.” diye çağrıda bulundum.

Ama ne yazıktı ki bu uyarılarımıza kulak asmadılar. Bu günlere geldik...

Yeni teşvik kriterleri açıklandı. Isparta yine 2. bölgede devasa ekonomilere sahip Kayseri, Konya,Adana,Denizli,Aydın,Bolu gibi ...13 il arasına sıkışıp kaldı.                              Yine kriterlerde 2. bölgede 0.5272 endeks değeri ile ikinci bölgede son sırada. Sayın Bilgiç’in değimi ile kırılma noktasında 2. bölgenin en sonunda yer alarak...

Ben  iddia ediyorum ki şayet AKP milletvekilleri ve İl Teşkilatı bu konuda samimi davranıp konuyla ilgilenselerdi bu gün teşvikte 3. veya 4. bölgede olmamız içten bile değildi. Nasıl mı?

İşte belgesi hem de devlet arşivinden.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ Bilim ,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,81 İL DURUM RAPORU

Bu raporun 209.sayfasında,“İlde Sanayi Sektörüne Yönelik Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” bölümünün sonunda, ÇÖZÜMLER bölümünde:

“Isparta’nın 3. veya 4. Teşvik bölgesine alınması.” diye bitmektedir.

Bu raporu yazan “Bilim ,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” bu rapor Isparta  teşvikte                     3. veya 4. bölgede yer almalıdır,derken AKP Teşkilatı bu rapordan bihaber.                      Adeta üç maymun siyaseti uygulayarak. “Görmedim.Duymadım.Bilmiyorum.”demekte. Ama biz gerçeği söylüyoruz.

Isparta teşvikte hak ettiği yere gelmelidir. Bunun için yapılacak şey, AKP’nin, tüm siyasi Parti Teşkilatlarını ve Ticaret ve Sanayi Odasını,Ticaret Borsasını , Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı’nı da yanına alarak bu konuda kimseyi suçlamadan, gerekeni yapmalı, Artık teşvik konusunda ,Ticaret ve Sanayi Odası,Ticaret Borsası , Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı da elini taşın altına koymalı bu konuda kendilerini sorumlu hissetmelidirler.

GELELİM ULAŞIM KONUSUNA

Değerli hemşerilerimiz, ilimiz AKP milletvekili Sayın Recep Özel:

Basın açıklamalarından birinde ilimize kazandırdıkları yatırımlardan bahsederken şunları söylüyor:

“Isparta-Dereboğazı –Antalya duble yolunun, projesi biten Sav-Ağlasun Yolu Ayırımı İhale Onayı Çıkmak Üzere...(diyor) -(Bu proje Karayolları 2013 programında yok.)

*Dereboğazı Yolunun diğer kısımları için de, Proje çalışmaları devam ediyor…(diyor) (Bu proje,Karayolları 2013 programında yok.)

*Isparta-Eğirdir Duble Yolu, Konforlu Hale Geliyor…” diye güya müjdeli haber veriyor.

Güya müjdeli bu habere girmeden önce devletimizin arşivinde yer alan “ISPARTA İLİ 2013 YILI KAMU YATIRIMLARI” bölümünde Karayolları Genel Müdürlüğünün 2013 yılı yatırım programını aynen aktaracağım. 

Değerli hemşerilerim, aşağıdaki tabloyu çok dikkatli ve tarafsız  bir gözle sakin sakin okuyun lütfen! Sizleri boş vaatlerle nasıl oyaladıklarını kalbinizde hissedin.

Daha sonra AKP’nin  yılan hikâyesine döndürdüğü yol yatırım hikayelerini okuyun: İşte,

2013 YILI KARYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM PROGRAMI (TCK GN.MD.)        

*(Keçiborlu-Sandıklı)Ayr.-Uluborlu-Yalvaç Yolu Isparta Yol Etüt-Proje işe başlama                  2012- İşin bitiş tarihi 2014.

*Isparta-Eğridir Yolu(Eğridir Geçişi Dahil) Isparta Yol Etüt Proje işe başlama 2013- İşin bitiş tarihi 2015.

*Isparta Yeni Çevre Yolu Isparta Yol Etüt Proje işe başlama 2013- İşin bitiş tarihi 2015.

*Eğirdir-Sütçüler İl Yolu Isparta Harita Mühendislik işe başlama 2013- İşin bitiş tarihi 2016.

*Şarkikaraağaç-Yenişarbademli İl Yolu Isparta Harita Mühendislik işe başlama 2013- İşin bitiş tarihi 2016.

*Isparta İlinin Muhtelif İller Kapsamındaki Kamu Yatırımlarından Bazıları Olup, İl Toplamına Dahil Olmayan Projeleri: (2013 yılı  TCK GN.MD.)

*(Seydişehir-Akseki)Ayr.-Bozkır (KOP) Konya, Isparta  38km işe başlama1998-İşin bitiş tarihi 2015.

*Keçiborlu Ayr.-Dinar Isparta, Afyonkarahisar 21 kmişe başlama 2011-İşin bitiş tarihi 2015.

*Baladız-lsparta-(Antalya-Manavgat)Ayr. Isparta, Antalya1 kmişe  başlama 2012- İşin bitiş tarihi 2016.

*(Ank.-İz.)Ayrımı.-Af.-Ant.-Ala.Oto.Isparta,Burdur,Antalya,Afyonkarahisar,etüt proje  işe başlama 2010- İşin bitiş tarihi 2014.

*Akşehir-(Yalvaç-Şarkikarağaç)Ayr. Konya, Isparta 33Km.işe başlama 1994- İşin bitiş tarihi 2015.

*Sandıklı-Keçiborlu Isparta, Afyonkarahisar 69 Km. işe  başlama1994- İşin bitiş tarihi 2016.

Keçiborlu Ayrımı.-Burdur(BSK yapımı)Isparta,Burdur36 Kmişe başlama 2005-İşin bitiş tarihi 2016.

Madenli-Yalvaç (Yalvaç Çevre Yolu Dah.) Isparta , 20 kmişe başlama1998- İşin bitiş tarihi 2016.

(Isparta-Konya)AYr.-Şarkikaraağaç Bağ. Isparta6 kmişe başlama1998- İşin bitiş tarihi 2015. Isparta-Eğirdir (Eğirdir Geç. ve Kuleönü Varyantı Dahil) Isparta 40Km.işe başlama1993- İşin bitiş tarihi 2016.

Isparta İli, Yalvaç İlçesinde KEMER (Hüyüklü)KÖPÜRLÜ (Köprülü) Isparta Muh.Tar.Köp.Ona.işe  başlama 2011- İşin bitiş tarihi 2014.

Söz konusu olan yol yapımları Isparta ile ilgili olunca ... Meselâ:Keçiborlu Ayrımı-Dinar arası yolun iş başlama tarihi 2011-İşin bitiş tarihi 2015 ,21km’lik yol 4 yılda bitirilecek.Yine Madenli-Yalvaç arasındaki 20 km’lik yola1998’de başlanıp 2016 yılında, yani 18 yılda, bitirilmesi planlıyor.

Sizlere tamamen devletin arşivine dayanarak açıklamalarda bulundum. AKP iktidarı için  söz konusu olan il Isparta ve Şırnak olursa bölünmüş yol yok. Ama söz konusu olan il mesela Trabzon olursa “Trabzon’a deniz doldurularak 40.000 kişilik stad yapılıyor. 2015-2016 sezonundaki maçlarını yeni stadında oynaması planlanıyor. İhale tarihi 02 Mayıs 2013,ihale bedeli:231 Milyon 991 bin TL” (Basın, 02 Mayıs 2013) Yani bu proje 2-3 yılda bitecek. Isparta’da ise 16 km’lik onarım yapılan yol 3 yılda bitecek.

İlimizi 8 Şubat 2013 Cuma günü  ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre:10 yıllık AKP İktidarı döneminde AKP Isparta’da,“42 kmsıcak asfalt, 9 köprü ve 20 km’lik tek platformlu yol yapmıştır.”Bakanın bu açıklaması da bizim görüşümüzü doğrulamaktadır. Bizlere diyeceklerdir ki, Eğirdir yolunu güzelleştiriyoruz. Konforlu yoldan gitmek bizlerin de hakkı. Peki kendileri Konya yolunu kullanarak  Konya veya Ankara’ya bu yoldan  gittiler mi? Bu yolda rezillik çektiler mi? Bu yolun duble yol olması 2013 kara yolları programında niçin yok.

Bizleri gof gof atmakla suçlayanlar, “Kuş gözü mü büyük, yolardaki delikler mi büyük? Bir türlü anlayamadım?” diyenler, kafalarını deve kuşu gibi kuma gömmekten artık vazgeçmelilerdir. Isparta’nın gerçekleriyle yüzleşmelilerdir.

Millî şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’un bir dizesi vardır: Sahipsiz Olan Vatanın Batması Haktır, Sen Sahip Olursan Bu Vatan Batmayacaktır.”diye. Ben de diyorum ki Biz Isparta’ya sahip çıkarsak Isparta makûs tarihini yenecektir. Saygılarımla...”

Bu haber 893 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...