Isparta en fazla intiharın yaşandığı 8. şehir oldu

31 Ekim 2013 15:28

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son yaptığı araştırmaya göre Isparta, Türkiye'nin en fazla intihar olayının yaşandığı sekizinci İl oldu. Özellikle ilimizde son zamanlarda artan intihar vakaları da bunu ispatlar nitelikte.

Isparta’da son iki gün içerisinde peş peşe gelen intihar olayları endişe yaratmaya başladı. Türkiye’de intiharlarla ilgili yapılan istatistikler de bu durumu teyit ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı araştırmaya göre İlimiz intihar hızı yüksek olan iller arasında yer alıyor. Hatta Isparta, Türkiye’nin en fazla intihar olayının yaşandığı 8’inci İl konumunda.

ÇOĞUNLUĞUN İNTİHAR SEBEBİ BİLİNMİYOR

Öte yandan yine bir araştırmaya göre intihar edenlerin yüzde 53,1’inin neden intihar ettiği bilinmiyor. Yüzde 17,3’ü hastalık, yüzde 7,8’i aile geçimsizliği, yüzde 7,6’sı geçim zorluğu, yüzde 4’ü hissi ilişki ve istediği ile evlenememe, yüzde 2,1’i ticari başarısızlık ve yüzde 0,6’sı ise öğrenim başarısızlığı nedeniyle intihar ettiği bildirildi.

CİNSİYETE GÖRE EN ÇOK İNTİHAR SEBEBİ HASTALIK

Diğer taraftan yine araştırmaya göre intihar nedenleri cinsiyete göre incelendiğinde, her iki cinsiyette de hastalık erkeklerde yüzde 15,9, kadınlarda ise yüzde 20,9 olarak birinci sırada yer alırken erkeklerde yüzde 10 ile geçim zorluğu, kadınlarda ise yüzde 9,1 ile aile geçimsizliği ikinci sırada yer alıyor.

İNTİHAR EDENLERİN YÜZDE 50,7’Sİ KENDİNİ ASIYOR

Bu arada son dönemlerde intihar edenlerin yüzde 50,7’si kendini astı. İntihar şekilleri arasında yüzde 24,9 ile ateşli silah kullanmak ikinci, yüzde 10,3 ile yüksekten atlamak üçüncü ve yüzde 5,1 ile kimyevi madde kullanmak dördüncü sırada geliyor.

EN FAZLA İNTİHAR OLAYI EVLİLERDE GÖRÜLÜYOR

Son olarak intihar edenlerin yüzde 50’si evli, yüzde 36,7’si hiç evlenmemiş, yüzde 5,9’u ise boşanmış kişiler. İntihar edenlerin medeni durumu ve cinsiyete göre dağılımı incelendiğinde, erkeklerde en fazla evli olanların intihar ettiği görülürken, kadınlarda evli olanların yanında hiç evlenmemiş kadın intiharlarının da yüksek olduğu görülüyor.

 

 

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...