YBEM Akredite Merkezi olma yolunda hızla ilerliyor

31 Ekim 2013 15:17

Pek çok alanda yeniliklere imza atan Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, çalışmalarına devam ediyor.

Aile içi şiddeti önlemek, ailenin sürekliliğini sağlamak ve boşanan çiftlere psikolojik destek vermek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan ve Türkiye’de ilk kez uzaktan eğitim yöntemiyle Üniversitemizde verilen “Aile Danışmanlığı” eğitimleri kapsamında “ II. Aile Danışmanlığı Standartları Belirleme Çalıştayı” düzenledi.

 “Aileler Dağılmasın Çocuklar Ağlamasın” sloganıyla yola çıkan SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (YBEM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştay sonunda, meslek standartları taslağı oluşturuldu ve hazırlanan taslak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu üyelerinin büyük beğenisini topladı.

YBEM TÜRKİYE’DE AKREDİTE

OLAN KURUMLAR İÇİNDE OLACAK

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi süreç sonunda, Türkiye genelinde İş ve Meslek Danışmanlığında akredite olan üçüncü, Aile Danışmanlığında ise birinci üniversite olarak eğitim araştırma merkezi sıralamasında yer alacak.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve YBEM arasında imzalanan protokolde SDÜ’ye büyük görev verildi.

Ülke genelinde sınav merkezi olma yolunda hızla ilerleyen SDÜ akademik personeli, sınav komisyonu ve komitelerde görev alarak, üniversitemizin ulusal bazdaki mesleki sınavlarında da misyon üstlenmiş olacak.

Çalıştay hakkında bilgi veren Merkez Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, çalıştay maddelerini şöyle sıraladı:

 - İş ve Meslek Danışmanlığı standartları oluşturulurken, diğer taraftan akreditasyon süreci başladı.

- Kalite Yönetim biriminde görev yapan personele Türkiye Akreditasyon Kurumunun Ankara’da düzenlemiş olduğu TSEN ISO/IEC 17024 personel belgelendirme eğitimi verildi.

- Akreditasyon sürecinin etkin bir şekilde devam ettirilmesi için çeşitli komite ve komisyonlar oluşturularak sistemin alt yapısı güçlendirildi.

- Oluşturulan komite komisyonların süreci hâkimiyetini sağlamak için verilecek eğitimlerin tarihleri belirlendi.

-  TÜRKAK’a yapılacak akreditasyon başvurusu için gerekli olan prosedürlerin hazırlaması aşamasına hız kazandırıldı.

- Tüm süreçlerin 2014 yılı ortalarında tamamlanması planlandı.

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...