“Eğirdir Gölü’nden çıkan bir şeyi ben de yemem!”

30 Ekim 2013 16:04

İl Genel Meclis Üyesi Lokman Kumcu, gazetemiz aracılığıyla zirai ilaç kullanımının aşırı derecede arttığını ve genç yaşta ölümlerin başladığını duyurmuş, Eğirdir Gölü’nden çıkacak herhangi bir şeyi de yemediğini belirtmişti. Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Kumcu’ya katıldığını ve kendisinin de gölden çıkacak bir şeyi yemediğini söyledi.

İl Genel Meclis’inin Gelendostlu Üyesi Lokman Kumcu, geçtiğimiz günlerde zirai ilaç kullanımının bilinçsizce yapıldığını ve bu sebepten dolayı arkadaşlarının genç yaşta ölmeye başladığını söylemişti. Hatta Kumcu bu duruma tepkisini “Eğirdir Gölü’nden çıkan bir şeyi yemem” diyerek göstermişti. Kumcu’nun açıklamasına yetkili bir ağızdan destek geldi. Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu da Kumcu’ya katıldığını belirterek yetkililerin denetim alanını genişletmesi gerektiğini ve cezai müeyyidelerin uygulanması gerektiğini ifade etti. 

“PARA KAZANACAĞIZ DİYE HAYATIMIZI SÖNDÜRÜYORUZ!”

Ziraat Odası Başkanı Kutlu, özellikle ilaç satan işletmelerin daha çok para kazanmak için üreticiye bilinçsizce ilaç satmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Bunun yıllardır devam ettiğini ve üreticinin de halen daha bilinçlenmediğini belirten Kutlu, şunları söyledi; “Firmalar reçetesiz ilaç veriyorlar. Sadece karını düşünüyorlar. Müşteriyi kaçırmamak için gelen herkese tüm ilaçları kullandırıyorlar. Vatandaşımız ise bunun hala farkında değil. Üretilen ürün iyi olsun diye hepsini kullanıyor. Kazanç iyi olsun diye her taraf zehirleniyor. Ama iyi bir denetim şart.

SATAN DA ALAN DA İYİ DENETLENMELİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ilaç alan vatandaşları uyarmalı. Üreticinin sorununa göre ilaç almaları konusunda bilgilendirmeli. Hatta uyulmuyorsa ceza yazılmalı. İlaç fazla kullanıldığı için havayı, toprağı, suyu zehirliyor. Bunları biz içiyor, kokluyoruz. Vatandaşı para kazanmak için hem zarara sokup hem de yaşantımızı olumsuz etkiliyorlar. Lokman Beye katılıyorum. ‘Eğirdir Gölü’nden çıkan bir şeyi yemem’ demiş. Genç insanların ölmeye başladığını söylemiş. Bunların hepsi bu ilaçlarla alakalı. Bir de üreticilerimiz de bilinçsiz. Vahim bir durumla karşı karşıyayız. Eğirdir Gölü’ndeki balıklar da bundan etkileniyor. İlaç satanlar da alanlar da iyi kontrol edilmeli.

“ZİRAAT DANIŞMANLARIYLA ÇALIŞILMIYOR!

Bunun yanında ziraat danışmanları var. Üreticilerimiz danışmanlarla çalışmıyor. Vatandaşımız ‘her şeyi ben biliyorum’ diyor. Devlet bu konuda destek de veriyor. Üreticimizin bundan haberi de var. Büyük paralar ödediğini bilmiyor.

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...