“Markalı Çantaları tercih edin”

12 Eylül 2012 18:57

Okulların açılmasına sayılı günler kala artan okul çantalarında kanser tehlikesi olduğu yönündeki iddialar ayyuka çıktı. Merkez Şen Ticaret Sahibi R. Yücel Şen, böyle bir tehlikeye maruz kalmamak için vatandaşların markalı çanta almaları gerektiğini söyledi.

2012 – 1013 Eğitim Öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okullar Ana sınıfı ve 1. Sınıf öğrencileri için ise 10 Eylül Pazartesi günü başladı. Bu nedenle başta kırtasiye olmak üzere çanta satışlarında da büyük oranda artış yaşanıyor. Bu durum okul çantalarında kanserojen maddelerin bulunduğu ve çok dikkatli olunması gerektiği uyarılarını da beraberinde getirdi.

ŞEN; “ÇANTA ALIRKEN DİKKATLİ OLUN”

Isparta’nın en köklü kırtasiye satıcılarından olan Merkez Şen Ticaretin yetkilisi ve ortağı R. Yücel Şen, sözkonusu uyarıların doğru olduğunu ve velilerin her önüne gelen  çantayı almaması gerektiğini vurguladı. Şen, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi günümüzde dünyanın her ülkesinde ülkemize ve şehrimize çanta geliyor. Çin mallarının ne kadar tehlikeli olduğu herkesçe malumdur.

“ÇANTALARDA KİMYASAL BULUNDUĞU BİLİNİYOR”

Dolayısıyla oyuncaklarda  olduğu gibi plastikten yapılma olan okul çantalarında da toksik kimyasal maddeler bulunduğu uzmanlarca belirtiliyor. Sırt çantası, Beslenme çantası, Yağmurluk, Bot ve üç halkalı klasörden oluşan bir çok üründe tehlikeli maddeye rastlanabiliyor.

“MARKALI ÇANTALARI TERCİH EDİN”

Onun için ben  tüm öğrenci ve velilerine çanta alırken çok dikkatli olmalarını ve özellikle de markalı çanta almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü, ne olduğu ve nereden geldiği belirsiz markasız çantalar ucuz olabilirler ama biraz önce bahsettiğim tehlikeleri barındırırlar. Çocuklarımızın bu tehlikelere maruz kalmamaları için markalı çanta almalarında büyük olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

Bu haber 3200 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...