“Şantaj ve tezgahlarla ODTÜ’lüyü baskı altına almak istiyorlar”

23 Ekim 2013 17:14

CHP İl Başkanı Vedat Şenol; ODTÜ’lü üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin direnişine destek verdiklerini belirtti,

Şenol’un açıklaması şöyle: “ODTÜ Türkiye’nin ve Dünyanın en iyi üniversitelerindendir. ODTÜ’de teorik bilginin yanında üretken  bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Onun içindir ki Türkiye de ve Dünyada yeni gelişmelerin , buluşların altında bir ODTÜ’lü imzası vardır.Öğretim kadrosu nitelikli, çalışkan ve üretkendir.Çünkü üniversitede eğitim sistemi pozitif bilim ve akılcılık üzerine kurulmuştur. Bu sistemden gericiler ve hakim sınıflar her zaman korkmuşlardır. Bu nedenle ODTÜ’yü her zaman susturmak istemişlerdir.

Üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri Türkiye’nin sosyal ve siyasal konularda doğal olarak çok duyarlıdırlar. Bilgileri gereği öz güvenleri yüksektir. Türkiye deki yanlışlara her zaman karşı durmuşlar ve direniş göstermişlerdir. Yanlış yapanlara eylemleriyle, akıllarıyla daima ders vermişlerdir. Bu nedenledir ki ODTÜ susturulmak isteniyor. Baş eğdirilmek isteniyor. Kısacası hükümet kendisine biat ettirmek istiyor. Ama bilmiyorlar ki ODTÜ’lüler biat etmez. Geleneklerinde boyun eğmek yoktur.

Uzun süredir devam eden ağaç kesme ve yol olayları ile ilgili Melih Gökçek’in hazırladığı şantaj ve tezgahlarla ODTÜ’lüyü baskı altına almak istiyorlar. Son olaylar da, Belediye çalışanları olarak söylenen ama ne oldukları kim oldukları belli olmayan kişiler ODTÜ’lülere saldırmışlardır. Hükümet in Melih Gökçek aracılığı ile uygulamaya koyduğu Faşist uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Melih Gökçek’in belediyenin gücünü kullanarak oluşturduğu Mafya uygulamalarını biliyoruz, bu yanlışlara direnmeye devam edeceğiz. Kazanan halk olacaktır. DİREN ODTÜ YANINDAYIZ”

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...