Antalya ve Alanya’da yeni girişimcilik eğitimleri

23 Ekim 2013 17:13

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), KOSGEB işbirliğiyle Antalya ve Alanya’da iki yeni uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenledi. 1-10 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya’daki uygulamalı girişimcilik eğitimleri için 25 Ekim’e, 11-19 Kasım tarihlerinde Alanya’daki eğitim için de6 Kasım’a kadar başvuru yapabilecek.

BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan ‘BAKA ve KOSGEB İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı Protokolü çerçevesinde Antalya, Burdur ve Isparta’da başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitimleri, il merkezi ve ilçelerde sürüyor. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümü, istihdamın korunup arttırılması, girişimciliğin desteklenip girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla BAKA, Antalya ve ilçelerinde bugüne kadar 11uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirdi.

Antalya’da 1-10 Kasım 2013tarihleri arasında Antalya Teknokent Toplantı Salonu’ndaki yeni eğitime katılmak isteyen girişimci adayları, 25 Ekim’e kadar BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi’ne başvurabilecek. Alanya’da ise. 11-19 Kasım 2013 tarihlerindeki eğitime katılmak isteyen Alanya ve çevre ilçelerden girişimci adaylarının ise, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilciliği’ne 6 Kasım 2013 saat 17.00’ye kadar başvurması gerekiyor. Başvuru sonrasında Antalya ve Alanya’da mülakatla eğitime katılmaya hak kazanacak girişimci adaylarının isimleri baka.org.tr adresinden duyurulacak.

Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması amaçlarıyla gerçekleştirilen 70 saatlik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimciler, KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanabilecek. KOSGEB tarafından 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım, ayrıca 12 bin lira işletme giderleri destekleriyle birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabilecek girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.

 

 

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...