“Isparta’yı asker ve öğrenciden umut bekler duruma düşürdüler!”

22 Ekim 2013 15:20

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasana İbicioğlu, üniversitenin cazibesini artırmak amacıyla kampus içine 2000 kişilik yurt ile yaşam alanı yapılacağını duyurmuş ancak buna şehirdeki apart ve yurt işletmecileri karşı çıkmıştı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bunun tek sorumlusunun AK Parti milletvekilleri olduğunu belirterek “Isparta askeriye, yurt ve apartlarla umut bekleyen duruma düşürülmüştür” diyerek tepkisini gösterdi.

SDÜ’de kampus içine 2000 kişilik apart ile yaşam alanı yapılacak olması Isparta’daki apart ve yurt işletmecilerini ayağa kaldırdı. Bunun üzerine yurt ve apart işletmecileri ile ITSO’nun konaklama ve hizmet sektörlerini de içerisinde barındıran 16. grup temsilcileri, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek duydukları rahatsızlıkları iletti.

“ŞEHRİN KALKINMASINDA YÜZDE

85 ORANINDA ÖĞRENCİ ETKİLİ”

Ziyarette apart ve yurt işletmecileri adına konuşan Hüseyin Uçman, öğrencilerin yüzde 85 oranında  Isparta’nın kalkınmasında etkin rol oynadıklarını söyledi. Şehirde yurt ve apart açısından herhangi bir sıkıntının bulunmadığını, öğrencilerin konaklamaları için yeterli imkanın bulunduğunu bildiren Uçman, kampus içerisine yapılacak olan 2000 kişilik yurt ve yaşam alanı ihalesinin sessiz sedasız yapılmasının da kendilerini üzdüğünü belirtti. SDÜ’nün ilim üreten, evrensel bir yer olması gerektiğini, ticari düşünülmemesi gerektiğini dile getiren Uçman, yurt yapımı ile birlikte Isparta ile SDÜ’nün birbirinden ayrışmasının gerçekleşeceğini ileri sürdü. Ispartalı esnaf ve yurt işletmecilerinin paragöz olmadığını dile getiren Hüseyin Uçman, “Yapılan ihale usule uygundur ancak bu Ispartalılar tarafından duyulmamışken, bunu Konyalılar duymuştur. Yapılacak olan bu yurt ile yaşam merkezi ihalesinin iptalini istiyoruz. Isparta’ya yapılacak yurtlara karşı değiliz. Devlet yurdu yapılsın ancak bunun özel bir işletme ile AVM yapılması Ispartamıza büyük zarar verir” dedi.

“SDÜ’NÜN BU ANLAYIŞI TEKELCİLİKTİR!”

Bu ihale ile Isparta’daki birçok işkolunun da zarar göreceğini ifade eden ITSO temsilcisi Arif Ünal ise, “Bu konu esnafın önünü tıkayacaktır. İlimizde konaklama sıkıntısı bulunmamaktadır. SDÜ’nün böyle bir girişimi tekelci bir anlayıştır” görüşlerinde bulundu.

“TÜM UMUTLARIMIZI ÖLDÜRDÜLER!”

Öte yandan 2000 kişilik yurt yapımı ile ilgili olarak gösterilen tepkilere hak verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise “Sizlere hak veriyorum. Isparta askeriye, yurt ve apartlarla umut bekleyen duruma düşürülmüştür. Ak Partili Milletvekilleri Isparta’da tüm umutları öldürdü. Şehri göçe sevk ettiniz, fakir, fukara yaptınız. Isparta’nın sanayisini kalkındırmak iktidar milletvekillerinin görevidir. Bu memlekette üretime yönelik bir şeyler yaptınız mı? Teşvik aldınız mı, almadınız mı? Fabrikalar kurdunuz mu, kurdurdunuz mu?” görüşlerinde bulundu.

“EKONOMİK SEVİYEMİZ YÜKSEK OLSAYDI

BURALARA ZATEN GELMEZDİNİZ”

SDÜ içerisine yapılacak olan yurt ile ilgili olarak girişimlerin başlatıldığını dile getiren Başkan Günaydın, bayram öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çeşitli mercilerden bu konu ile ilgili görüş istediklerini anlattı. Günaydın, “SDÜ’de eğitim için sınırlar belirlenmiş durumda. Öncelikle üst kullanım alanı oluşturmak zorundalar. Öncelikle imar olarak yapılıp yapılamayacağı belirlenmelidir. Ardından konuya ayrıntılı bir şekilde bakılacak. Artık bu son umut gibi bir şey, sizleri en derinden anlayanlardan birisiyim. Isparta’da ekonomi seviyesi yüksek olsaydı sizler buraya gelmezdiniz, bu duruma düşürülmezdiniz” dedi.

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...