SDÜ’nün Yaşam Merkezi Projesine esnaftan tepki

15 Ekim 2013 22:46

Yükseköğrenim yurdu, apart ve hizmet sektöründen 100'ü aşkın esnaf SDÜ Rektörlüğünün Yaşam Merkezi Projesi'ne tepki gösterdi, ihalenin iptali için ITSO'dan destek istedi.

SDÜ'de 2 bin kişilik apart projesine tepkiler devam ediyor. Apart, yurt ve hizmet sektörünü temsil eden 100'ü aşkın esnaf dün SDÜ Rektörlüğünün projesine tepki göstermek ve destek istemek için ITSO'ya geldi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Meclis Başkanı Osman Şahlan'la görüşen esnaflar SDÜ'nün 2 bin apartlık Yaşam Merkezi Projesi ihalesinin iptali için her türlü girişimin yapılmasını istediler. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Meclis Başkanı Şahlan, apart, yurt ve hizmet sektörünü temsil eden esnafları 4.kattaki toplantı odasında karşıladı. Sektörü temsilen ITSO Meclis Üyesi Arif Ünal, Murat Çelebi ile 16.Grup Komite Başkanı Müjgan Cingöz de esnaflarla görüşmede hazır bulundu. Sektörden SDÜ'nün projesine ilk tepkiyi gösteren Seçkin Öğrenci Yurtları İşletmecisi Hüseyin Uçman, görüşmeye başlamadan önce ziyarette gıda sektörü temsilcilerinin de bulunduğunu hatırlattı. Uçman, "Biz burada sadece yurt ve apart işletmecileri olarak bulunmuyoruz. Kafetarya, lokanta ve restaurant işletmecileri de burada. Hep birlikte buraya geldik" diye konuştu.
35 YILLIK BİR İŞİ DUYURMAK İÇİN
SADECE GAZETE İLANI YETERSİZ
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf temsilcilerini dinlemeden önce SDÜ Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili yapılan çalışmaları ve görüşmeleri anlattı. Başdeğirmen, "Beni bu konuyla ilgili arayanlar oldu. Bu olayı tavsip etmediğimizi sayın Rektörümüze bildirdik. Ağustos ayı içerisinde bu konuda bir ihale gerçekleştirilmiş. Gazetede ilana çıkılmış. Gelecek 35 yılımızı ilgilendiren bu ihale bizi endişelendirdi ve tedirgin attık. 35 milyon TL yatırım yapılacağı bildirildi. 35 yıllığına çıkarılan bir ihalenin sadece yerel bir gazetede ilan edilmesi yeterli değil. 4-5 kez gittik, geldik. Milletvekilimiz tepki gösterdi, bugün İl Genel Meclisi Başkanımız tepki koymuş. Belediye Başkanımızla görüştük. Bu konuda Bakanlıktan izin isteneceği söyleniyor. Ancak Belediyemizle de ilgisi var tabi. İskan aşamasında mutlaka gelecektir. Ama iş bittikten sonra bu aşamaya gelecek. İhalede herhangi bir usulsüzlük yok, yanlışlık yok. Kanuni olarak diyebileceğimiz bir şey yok. Sayın vekilimiz 1000 kişilik yurt yeri istendiğini ama yer verilmediğini söylüyor. Ne yapabiliriz burada konuşalım" diye konuştu.
ITSO ÖNDERLİK ETMELİ
ITSO Meclis Üyesi ve yurt işletmecisi Arif Ünal da meselenin tüm esnafları ilgilendirdiğinin altını çizerek "Mevcut ihalenin iptali konusunda yasal olarak ne yapılabilir. Yasal yollar araştırılsın. Yasal yolları kullanmak için ITSO yönetiminden destek bekliyoruz. Bu konu sadece yurt ve apartçıları ilgilendirmiyor. Domino etkisi yapacaktır, bütün iş kollarını olumsuz etkileyecektir. ITSO'dan önderlik bekliyoruz. Gidilecek son noktaya kadar gidilmeli. Bu proje yapılırsa öğrenciler haftada 1 defa çarşı iznine çıkar gibi şehre gelecektir. Biz bunu istemiyoruz. Öğrencilerimiz bizim velinimetimizdir" dedi.
OLDU-BİTTİ İLE BU İŞ OLAMAZ
Yurt işletmecisi Hüseyin Uçman, SDÜ'nün Isparta'nın gözbebeği olduğunu belirterek şu konuşmayı yaptı:
"SDÜ Isparta'nın gözbebeği. Türkiye'nin en nezih üniversitelerinden birisi. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. SDÜ Isparta'nın bacasız fabrikasıdır. SDÜ ilim ve bilim yetiştiren bir kurumdur. İlim ve bilim üretilmesi öncelik olmalıdır. SDÜ'süz Isparta, Ispartasız SDÜ düşünülemez. Sayın Rektörümüz büyüğümüzdür, nezih bir insandır. Bilim yuvasında ticari zihniyet olmamalı. Önemli olan Ispartadır. Üniversitenin şehir ile bağı hiçbir zaman kesilmemeli. Isparta'da değerli işadamları vardır. Bırakın 35 milyonu 135 milyonluk yatırım yapacak nezih insanlar vardır. Oldu bitti ile bu iş olmaz. Bu hatadan dönülmeli."
Yurtçulara öneride bulunda. ITSO Meclis Başkanı Şahlan, "Bu kadar yurtçu ve apartçı arkadaşı birarada görünce önemli bir konuyu gündeme getirmek istedim. Yazın öğrenciler gittiğinde yurt ve apartlar Antalya'dan gelenlerin hizmetine sunulmalıdır" dedi.
YETERİ KADAR HİZMET VAR
BU PROJEDEN VAZGEÇİLMELİ
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen kapanış konuşmasında SDÜ Rektörü İbicioğlu'na projeden vazgeçme çağrısında bulundu. Başdeğirmen, "Ticaret Odası ile üyelerinin ilişkide olması çok önemli. Birlik ve beraberlik bizim için önemli. Üniversiteyi çok önemsiyoruz. Üniversite öğrencilerine verilen hizmeti de önemsiyoruz. Sizler layıkıyla hizmet veriyorsunuz. Eğer bu hizmeti veremezsek, kaliteli hizmet üretemezsek işte o zaman oturup, düşünülmeli. Esnafımıza olması gerektiği gibi davranılmalı. Bu konuda bazı örnekler veriliyor. 'Şu bu üniversitede var' deniliyor. O örnek verilen kentler 400 bin nüfustan fazla. Isparta'da 400 bin nüfus olsa sizler burada olmazsınız. İşiniz başınızdan aşkın olur. Biz hizmet sevdalısıyız. 140 bin nüfuslu kentin üniversitesi gibi davranılmalı. Isparta'da otellerde, apartlarda, yurtlarda, diğer işletmeler de şu anki duruma göre yeterlidir. Öğrencilere kamera tutuluyor 'esnaf paragöz, kazıkçı' deniliyor. Bunlar yanlış. Isparta esnafı paragöz değildir. Bu görüşler hoş değil. Herkesin ekonomisine göre hizmet veriliyor. 200 liraya da kalınacak yer var, 700 TL'ye de. Isparta esnafına yönelik bu yaklaşıma karşıyım, tepkiliyim. Isparta esnafı öğrenciye hakettiği değeri vermektedir. Öğrencilerimizle ilgiliyiz. Güzel bir şehirde, güvenli bir şehirde yaşıyorlar. Kız erkek öğrenci el ele dolaşabiliyor. Asla öğrencileri TL olarak görmüyorlar. Isparta halkı eğitime her zaman destek verir. Bizden Hukuk Fakültesi'nin temelinin atılması istendi, 3 ayda 6.5 milyon TL topladık ve kabasını bitirdik. Daha sonra inşaat 1 yılda tamamlandı. Bu paraları esnaftan topladık. Eğitime her zaman sevgi ve saygı vardır. Kimse bizi eğitim konusunda eleştiremez. Bu projenin uygun olmadığını belirtiyor ve sayın rektörümüzden iptal edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Bu haber 1172 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...