“Hazırlanan Çevre Düzeni Planından Isparta Zararlı Çıkar”

11 Ekim 2013 16:13

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Isparta, Antalya ve Burdur’la ilgili yaptığı Çevre Düzenleme Planı’nın açıklandığını ve Isparta’ya artısının olmadığı gibi geriye götürecek durumların ortaya çıktığını bildirdi. 7 Kasım’a kadar itiraz süresinin bulunduğunu ve yetkililerin bir an önce duruma el atması gerektiğini savunan Şenol, “İtiraz etmezsek 2023 de hayal olacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 7 Ekim itibariyle askıya çıkardığı Isparta, Antalya ve Burdur’la ilgili Çevre Düzenleme Planı yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Muhalefet yeni planının Isparta’ya hiçbir katkısının bulunmadığını ileri sürüyor. Özellikle Isparta’nın istediği duble yollar ile hızlı tren güzergahlarının bu planda yer almadığını ve Isparta’nın yine kandırıldığını iddia eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Ortada Isparta’nın aleyhine durumlar var. Birincisi Isparta’nın çevre yolu güzergâhını değiştiriyorlar. Sav-Bozanönü-Senirce güzergâhı olarak belirtiliyor. Bu durumda çevre yolu tamamen Isparta merkezinin dışından geçecektir. Üniversite güzergâhtan çıkmış olacak. Bu konuda kime danışıldı ve karar alındı? Onu bilmiyoruz. Bakanlık bu planı kimle birlikte yaptı?” dedi.

7 KASIM’A KADAR İTİRAZ HAKKIMIZ VAR

Öte yandan çok mücadele verilen Dereboğazı Yolu Projesi’nin de bu planda yer almadığını açıklayan Şenol, “Hani 2023 plan ve programında vardı? AK Parti Milletvekilleri bunları yaptırıyorlardı? Hızlı Tren, Konya duble yolu ile Dereboğazı yolu yok. Bu rapor Isparta’nın yol haritası. Bunun itiraz süresi 7 Kasım 2013 tarihine kadar. Isparta Valiliği başta olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlar bu rapora itirazlarını dile getirmeliler. Sanki Isparta cezalandırılıyor. Artık birlik olmalıyız. İtiraz etmeksek 2023’te hayal olacak. AKP Isparta’yı aldatıyor ve yalan söylüyor. Isparta’nın beklediği duble yollar hazırlanan yeni planda yok. İtiraz edersek belki olacak!” diye konuştu.

YENİDEN BİRLİK ÇAĞRISI

Diğer taraftan Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme alanlarının yanı sıra yeni yatırım alanlarının da bu planda yer almadığını ifade eden Şenol, şöyle devam etti; “Yeni sanayi alanları yok. Antalya demiryolu projede yok. Entegre tarım ve hayvancılık yatırımı yapmak mümkün değil. Su ürünleri üretimiyle ilgili plan çok yetersiz. İl Özel İdaresi’nin 1/25.000 olarak hazırladığı planlarla askıya çıkan plan hiç uyuşmuyor. Burada hiç kimse görüş ayrımı yapmadan tüm parti milletvekilleri de birlikte hareket ederek, tüm Isparta olarak itiraz etmeliyiz. 1 ay içinde bu işi çözmemiz gerekiyor. Herkesi bu konuda birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Büyük bir lobi oluşturalım. Isparta’nın büyük bir lobiye ihtiyacı var. Bu lobide CHP, MHP ve AKP olmalı. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarla ile yerel yönetimler olmalı. Birlik olursak istediklerimizi alabiliriz.”

 

 

Bu haber 1060 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...