Keçiborlu İçme suyu sorunu çözülüyor

12 Eylül 2012 18:39

Keçiborlu’nun 60 yıllık sorunu olan içme suyu sorununun çözümünde mutlu sona adım adım yaklaşılıyor.

Ankara’dan gelen İller Bankası Genel Müdürlüğü yetkilileri, Antalya’dan gelen İller Bankası Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ihaleyi alan Halil Ergun Sarıgül Antep İnş.Tur. San.ve Tic.Ltd.Şti.iş ortaklığı temsilcileri ve Keçiborlu Belediyesi arasında protokol imzalanarak müteahhit firma temsilcilerine yer teslimi yapıldı. Yapılan anlaşma ile de işin tamamlanması için verilen 20 aylık süre başlamış oldu.

Protokolün imzasında İller Bankası Bölge Müdürü Yakup Koç, İller Bankası Genel Müdürlük yetkilileri, Antalya’dan gelen Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Keçiborlu’daki siyasi partilerin ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve ihaleyi alan firma yetkilileri hazır bulundular.

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan Eldere içme suyu ile ilgili başlangıçtan bu güne yapılan çalışmaları anlattı.”2 yıldan fazladır süren yasal prosedürler nihayet bugün bitti. Yarından itibaren artık müteahhit firma Keçiborlu’ya içme suyumuzu getirmek için çalışacak. İlçemizi, İlçe halkımızı bazı zorluklar bekliyor. Şehir içi şebeke çalışmaları sırasında yollar, sokaklar kazılacak, sular patlayacak, toz, toprak zor günlerimiz olacak. Ama bir tek şeye ihtiyacımız olacak, sabır. Halkımız sorununa sahip çıkmıştır. Yapılan bağışlar bunu gösteriyor. Belediye olarak bizler işimizi yapan firmalara yardımcı olacağız. Firma yetkililerinin söylediğine göre 1 yıl  içinde içme suyuna kavuşacağız. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İller Bankası Bölge Müdürü Yakup Koç; Bu günkü başarıdan çok mutlu olduğunu, işi buraya getirinceye kadar Belediye Başkanı ile birlikte çok çalıştıklarını ama bugün hayırlı bir işi başardıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.”Belediye Başkanımız gerçekten çok uyumlu bir çalışma gösteriyor. Bundan sonra müteahhit arkadaşlara yardımcı olacaktır. İlçe olarak yardımcı olmalısınız ki arkadaşlarımız rahat çalışsınlar, bir an önce bitirsinler işlerinizi” diyen Yakup Koç Proje ile ilgili açıklamalarda bulundu ve Keçiborlu’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...