“Amacımız ceza yazmak değil sevdiklerinize kavuşturmak”

11 Ekim 2013 16:09

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gerekli tedbirleri aldıklarını ve denetimleri üst düzeyde yapacaklarını açıkladı. Buradaki amaçlarının ceza yazmak olmadığını aksine, gidecekleri yere daha güvenli gitmelerini sağlamak olduğunu açıklayan Or, “Özellikle yorgun araç kullananlar daha fazla kaza yapıyor. Bunun için özellikle önlem aldık” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı sevincinin hüzne dönüşmemesi için şimdiden tedbirlerini aldı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, uzun bayram tatillerinde ciddi manada trafik kazaları yaşandığına dikkat çekti. Her bayramda istenmeyen istatistiklerini karşılarına geldiğini ve kazaların çoğunun da ölümle sonuçlandığını ifade eden Or, “Çok uzak mesafelerden geliniyor. Dolayısıyla yorgun düşülüyor, uykusuz kalınıyor. Yapılan araştırmalara göre trafik kazalarının yüzde 90’dan fazlası insan hatasından kaynaklanıyor. Gerek şehirlerarası yollarda gerekse şehir içi yollarda ciddi manada trafik tedbirlerimiz var. Kurban Bayramı tedbirlerimizde ekiplerimizin sayısını ve radar uygulaması artırdık” dedi.

SADECE TRAFİK KONTROLÜ DEĞİL İL İÇİ DENETİMLERDE SIKILAŞACAK

Öte yandan trafik kontrollerinin yanı sıra vatandaşların mağdur olmaması için İl içi denetimlerine de ağırlık vereceklerini bildiren Or, “Ayrıca İl içinde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde ve mezarlıklarda tedbirlerimizi aldık. Kurban alım ve satım yerlerinde özellikle dolandırıcılar konusunda sivil ve resmi memurlarımızı görevlendirdik. Vatandaşların rahatsız olmaması için tedbirlerimiz var. Gece ve gündüz resmi ve sivil olmak üzere ekiplerimiz çalışmalarına devam etmekte. Özellikle trafik tedbirlerimizde hız kontrolleri, emniyet kemeri takma konusuzda, yorgun araç kullanma konusunda ekiplerimiz uyarılarını yapmakta. Bizim bu yaptığımız şeyler önleyici, eğitici tedbirler. Tek amacımız durdurup ceza yazma maksatlı değil en az zayiatla en az zarar ve kaza ile bu bayramda da vatandaşlarımıza sevdiklerine kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

OR’DAN MEM’E ÇAĞRI

Bu arada trafik dersinin anaokulu ve ilkokullarda ders olarak okutulması gerektiğini savunan Or, “Ortaokul ve liselerde trafik dersinin seçmeli değil de zorunlu olması hatta yapılan önemli sınavlarda trafikten de soruların olması gerektiğini ciddiyetle ele almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...