“Isparta’ya Adanmış Hayatlar4”Belgeseli, Kaçıkoç’u Duygulandırdı

11 Ekim 2013 16:03

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu(TBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan  "Isparta'ya Adanmış Hayatlar" isimli belgesel serisinin 4. gösterimi, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Isparta'da iz bırakan isimler için hazırlanan belgesel serisinin dördüncüsünde, iş adamı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un yaşam hikayesine yer verildi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Proje Sorumlusu ve TBMYO Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, Isparta'da yaşayan ve Isparta'ya emeği geçmiş insanların hayatlarının kısa hikâyelerinin konu edildiği projenin, hem sosyal hem de kültürel bir çalışma olduğunu söyledi. Isparta'daki örnek şahsiyetleri, bir vefa örneği olarak, sağlıklarında hem günümüz insanına hem de gelecekteki kuşaklara tanıtmak amacıyla hazırlanan proje hakkında bilgi veren Çağlar, “Bu projeyle geleceğe kalıcı kayıtlar bırakmak düşüncesindeyiz" diye konuştu.

TBMYO Müdürü Prof. Dr. Nazım Uçar da, belgeselin hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayarak belgeselde hayat hikayesine yer verilen iş adamı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un gençlere örnek olması açısından takdire değer bir isim olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi ise, “Lider olmak ve topluma önderlik etmek kolay değildir. Birçok zorluklarla uğraşmak ve onların üstesinden gelmek gerekir. Biz sadece Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un topluma yaptığı katkılara küçük bir iltifatta bulunuyoruz. Hayatın belli zorluklarını aşarak belli yerlere gelmiş insanları topluma daha iyi tanıtmak, rol model olarak göstermek gelecek nesilleri cesaretlendirmek adına önemlidir. Biz küresel ölçekte bir devlet olma yolunda gayretler gösteriyoruz. Herkes kendi ilinde Hasan Hüseyin Kaçıkoç örneğinde olduğu gibi gayret gösterirse bu hedefi daha hızlı yakalarız.” dedi.

Konuşmaların ardından TBMYO Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan “Isparta’ya Adanmış Hayatlar4”isimli belgesel gösterime sunuldu. Törenin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi tarafından iş adamı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’a belgesel DVD’sinin bir kopyası armağan edildi.

Duygularını dile getiren Hasan Hüseyin Kaçıkoç da belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Bu haber 793 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...