Demirköprü-otogar içme suyu hattı yenilenecek

12 Eylül 2012 18:38

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, caddelerde yürütülen üst yapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları öncesinde, şehrin altyapısına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Günaydın, altyapıyı yapmadan, üstyapının gerçekleştirilmesinin hiçbir anlamının olmayacağını belirtti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, özellikle içme suyu ana hatları ve tali hatlarının yıllar öncesinden yapılması nedeniyle belli bölgelerde yüzde 30’lara varan su kayıplarının yaşandığını dile getirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde su kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla yeni çalışmalar yaptıklarını aktardı. Bunlardan birisi de önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan ve 700 bin liraya mal olması planlanan Demirköprü-Otogar arasındaki içme suyu şebekesinin yenilenmesi.

YÜZDE 30 SU KAYBI YAŞIYORUZ

Isparta’daki eski hatlardan dolayı yüzde 30’lara varan su kayıpları yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizin hemen birçok yerinde ve özellikle eski mahallelerindeki hatlarımız çok eski ve bundan dolayı ciddi su kaybımız oluyor. Belediye olarak biz şu anda bu hatlarımızı yeniliyoruz. Yol çalışmaları esnasında bu sorunları gideriyoruz ve böylece de su tasarrufuna gitmiş oluyoruz” dedi.

DEMİRKÖPRÜ-OTOGAR ARASI

HAT ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK

Şehirde yaşanan en büyük içme suyu kayıplarından birisi ise Demirköprü-6 Mart Atatürk Caddesi ile Otogar arasında bulunan caddede yaşanıyor. Bu caddedeki hatlar 60 yılın üzerinde bir ömre sahip. Bundan dolayı burada bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşları ile binaların bodrumları zaman zaman su baskınları yaşıyor. Başkan Günaydın, “Bu güzergahtaki içme suyu hattımızda ciddi kayıplar var. Buradaki hattımız 60 yıllık bir hat. Bu hattımızı da tamamen yenileyeceğiz. Bunun maliyeti ise 700 bin lira civarında. Bu altyapı sorunlarını aştığımızda şehrimizde önemli bir sıkıntı kalmayacak. Bu yapmış olduğumuz altyapı çalışmaları geleceğe yönelik projelerdir. Bu caddemizin yanı sıra eksi mahallelerimizin tüm altyapıları da çökmüş durumda. Bu mahallelerimizdeki caddelerimizin üzeri kilit taşları ile döşenmiş, asfalt ile kaplanmış. Ancak bunların şehrimize hiçbir faydası olmuyor. Bunun için devamlı altyapı yatırımı diyoruz” şeklinde görüş belirtti.

 

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...