Teknik Bilimler MYO Avrupalı Misafirleri Ağırladı

10 Ekim 2013 16:33

SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO)  tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Hayat Boyu öğrenme programı Leonardo da Vinci ortalık projesi kapsamında hazırlanan “Modeling Cultural Sewing Techniques” isimli proje kabul edildi.

Portekiz, Romanya, Macaristan, İtalya, Litvanya ve Türkiye' den katılımcıların olduğu projenin tanıtım toplantısı, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, projede yer alan akademisyenler ve 5 farklı ülkeden gelen proje ortaklarının katılımıyla SDÜ Konukevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Hasan Çalımcı, proje hakkında bilgi verdi.  SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi de başarılı bir projenin daha hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Açılış programında projenin detaylı içeriğinin paylaşılarak, dikilecek kıyafetler ve bunların bilgisayar programına aktarılması hakkında fikir alış verişi yapıldı.

MİSAFİRLER RÖKTÖR İBİCİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Toplantının ardından katılımcılar ve misafir heyet, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti.  Prof. Dr. Hasan İbicioğlu SDÜ hakkında bilgi vererek  projenin başarılı geçmesini temenni etti. Rektör İbicioğlu konuklarına,  günün anısına Üniversite ürünlerinden oluşan hediyeler verdi.

Yaklaşık 525 projeden ilk 100 arasında seçilen ve  100 projeden de 25 koordinatör kurum olmayı başaran proje 2 yıl sürecek. Proje kapsamında her ülke kendi dikiş tekniklerini kullanarak ürün geliştirecek ve bu ürünleri dijital ortama aktaracak.

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...