Eğirdir Kalesi önünde yapılacak Atatürk Anıtı için temel hazırlığına başlandı

10 Ekim 2013 16:25

Tarihî Eğirdir Kalesi’nin önündeki eski trafo binasını yıkan Eğirdir Belediyesi, gerekli taban çalışmalarını yaparak Atatürk Anıtı’nın yerini belirledi.

Tabanının güçlendirilmesi için demirli beton döküleceğini belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Çelenk merasimlerinin daha güvenli ve daha uygun bir şekilde yapılabilmesi, yıllardır dile getirilen sıkıntıların giderilmesi için geleceğe dönük olmak üzere tesbit edilen Tarihî Eğirdir Kalesi önüne Atatürk Anıtı Belediyemiz tarafından yaptırılmaktadır. Bu konuda Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız ve halkımızla birlikte aynı düşünce içerisinde olduk. Meydana gelecek eser hepimizin olacaktır. Dündar Bey Medresesi yanında bulunan halen çelenk merasimi yeri olarak kullanılan parktaki Atatürk anıtı aynen kalacaktır” açıklamasını yaptı.

Kaymakamlık ve Belediye binalarına yakın olan Eğirdir Kalesi’nin önündeki çalışmalar, halkın ve öğrencilerin dikkatini çekiyor. 

Demir döşeme öncesi zemine ilk beton dökülürken Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, işin bizzat başında bulundu. Beraberinde bulunan Eğirdir Lisesi kurucu Müdürü Prof. Dr. Kemal Göde, “Başkanımız benim liseden ilk talebemdir. Bir iş yapılacağında kendini öne atardı. Bazıları ise saklanacak yer arardı. Elinden her iş gelir, çalışkandır. Atatürk’ün Anıtı için isabetli bir yer seçildiğini gördüm. Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı tebrik ediyor, kutluyorum ve başarılar diliyorum.” dedi.

İşin bizzat takipçisi olarak Başkan Özmeral’i yapılan düzenleme çalışmalarında görenler, yer seçiminin çok isabetli olduğunu belirterek tebrik ve teşekkürlerini bildiriyorlar.

 

Bu haber 1139 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...