Isparta’ya Göç Müdürlüğü kuruluyor

4 Ekim 2013 16:45

İçişleri Bakanlığı’nın teşkilatlanma çalışmaları dahilinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde ilimizde de Göç İdaresi Müdürlüğü kuruluyor. Müdürlük, şimdilik Özel İdare Kampusu içinde hizmet verecek.

İçişleri Bakanlığı teşkilatlanma çalışması kapsamında, kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 81 ilde teşkilatlanmaya gidiyor. Bu doğrultuda Isparta’da da Göç İdaresi Müdürlüğü kurulacak.  Müdürlük,  göç alanına ilişkin, mevzuatın ve idari kapasitenin geliştirilmesi, politika ve stratejilerin belirlenmesi konularında çalışmalar yürütmek ve Bakanlar Kurulunca belirlenen politika ve stratejilerin uygulanmasını izlemek ve koordine etmekle görevli olacak.  Müdürlük, insan ticareti mağdurlarının korunmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,  Türkiye’de bulunan vatansız kişileri tespit etmek ve bu kişilerle ilgili iş ve işlemleri yürütmek, Uyum süreçlerine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek, geçici korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek ve düzensiz göçle mücadele edilebilmesi amacıyla kolluk birimleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak, tedbirler geliştirmek, alınan tedbirlerin uygulanmasını takip etmek gibi fonksiyonları yerine getirecek.

İL GENEL MECLİSİ BU AY KONUYU GÖRÜŞECEK

Isparta’da kurulacak Göç İdaresi Müdürlüğü, Özel İdare Kampusu içinde hizmet verecek. Müdürlük, sosyal tesis olarak yapılmış bulunan binanın doğu kısmına bakan ve müstakil giriş verilmiş 2 oda ve 2 salondan oluşan ve asıl binanın bir kısmını oluşturan yerde hizmet görecek. İl Genel Meclisi, binanın tahsisi için ekim ayında görüşecek. İl Göç İdaresi Müdürlüğü hizmet binası olarak bu müdürlüğe yeni bir bina bulununcaya veya yapılıncaya kadar ve binanın hizmete uygun hale getirilmesi için gerekli masraflar Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce karşılanmak şartıyla tahsis edilecek.

 

Bu haber 2687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...