Çanakkale Savaşı Gezici Müzesine Isparta duyarsız kaldı!

4 Ekim 2013 16:42

Türkiye Gaziler Vakfı ve özel sektörün işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Çanakkale Savaşı’nı anlatan gezici müze Isparta’ya geldi. Müze Görevlisi Kadir Ünal, Isparta’dan bekledikleri ilgiyi görmediklerini belirterek “Müzemiz ücretsizdir. Özellikle genç neslin buraya gelmesini istiyoruz” dedi.

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan malzemeler başta olmak üzere, savaşı anlatan her türlü ürünün sergilendiği Çanakkale Gezici Müzesi Isparta’ya geldi. Valilik önündeki meydanda konuşlanan ve Pazartesi günü saat 18.00’a kadar ilimizde kalacak olan gezici müze ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

MÜZEYE GİDEN YOK!

Müze görevlisi Kadir Ünal, Çanakkale Savaşı’na dair her şeyin bulunabileceği ve herkesçe merak edilen müzeye Ispartalıların ilgi duymadığını bildirdi. Bu anlamda çok şaşırdıklarını ifade eden Ünal, “Türkiye’de nereye gittiysek büyük ilgi gördük. Özellikle aileler çocuklarını alarak müzeye geliyorlar. Onların da bu anlara şahitlik yapmalarını ve tarihlerini, atalarını daha iyi tanımalarını sağlıyorlar. Fakat üzülerek belirtmeliyim ki bunu Isparta’da göremedik” dedi.

PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR ISPARTADAYIZ

Öte yandan Müzenin Pazartesi günü saat 18.00’a kadar Isparta’da kalacağını Ispartalılardan duyarlılık beklediklerini açıklayan Ünal, “Türkiye’yi il il, ilçe ilçe dolaşarak Çanakkale ruhunu, Çanakkale Savaşları’nın önemini, Atalarımızın ne zor şartlarda savaşları kazandıklarını halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Müzemiz ücretsizdir. Müzemizde Çanakkale Savaşı’ndan kalma eşyalar var. Çarpışan mermiler, silahlar, toplar, şarapnel parçaları, hançerler var. Tüm Ispartalıları müzemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1099 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...