Huzurevi sakinlerini unutmadılar

4 Ekim 2013 16:36

1 Ekim Yaşlılar Günü münasebetiyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimince Isparta Huzurevi ziyaret edildi.

Ziyarette; yaşlılarımızın belli gün ve haftalarda değil bir ömür boyu sevgi ve saygıyla anılması gerektiği vurgulandı.

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya açıklamasında; “Yaşlılarımız; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Kıymetli büyüklerimizin yaşama sevinçlerini kaybetmeden, sağlıkla huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak, sevgi ve saygıda kusur etmeden gönüllerini hoşnut tutmak, hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin sosyal sorumluluğudur.

Halk sağlığı müdürlüğü olarak yaşlı vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak, hizmet kalitesini artırmak, sağlık hizmetine erişilebilirliği sağlamak, yeni alternatif sağlık hizmetleri geliştirmek öncelikli hedefimizdir.

Müdürlük olarak yaşlı vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerini eşit ve ücretsiz olarak sunmaktayız. Yaşlılara yönelik sunduğumuz hizmetlerin en güzel örneği Evde Bakım Hizmetleridir. Hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayan ya da yatağa bağımlı yaşamlarını sürdüren yaşlılarımıza, yaşadıkları yerlerde sağlık hizmeti verilmektedir. Yataklı tedavi kurumlarımızda 65 yaş üstü hastalarımıza öncelik tanınarak, tıbbi tedavilerinin en kısa sürede yapılmasına yardımcı olunmaktadır.

Yaşlılık döneminde yaşlıların karşılaştıkları sorunların önemli bir kısmını yaşla birlikte görme ve işitme yeteneğinin azalması, denge kontrolünün zayıflaması, elin iyi kavrayamaması gibi değişiklikler ile ortaya çıkan kaza riskinin artması oluşturur. Yaşlılarda en sık görülen kazalar düşme, yanma ve zehirlenmelerdir.

Müdürlüğümüzce yürüttüğümüz "65 Yaş Üstü Kişilerin Ev Kazalarından Korunması Projesi kapsamında, yaşlıların ev kazalarından korunması, ev ortamlarının güvenli hale getirilmesi, ev ortamında kazalara yol açabilecek koşulların belirlenerek ortadan kaldırılması, güvenli ilaç kullanımı konusunda bilgilendirilmesi amacıyla yaşlılarımız sağlık personelince evlerinde ziyaret edilerek bilgilendirilmektedir.

1 Ekim'de kutladığımız Dünya Yaşlılar Günü toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuya ilgi, duyarlılık ve katılımlarının sağlanması açısından önemlidir.

Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızı her zaman hatırlamalı, bugünlerimizi onlara borçlu olduğumuzu ve yarının yaşlı adayları olduğumuzu unutmamalıyız. 1 Ekim Yaşlılar Günü münasebetiyle Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimince Isparta Huzurevine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Yaşlılarımızın belli gün ve haftalarda değil bir ömür boyu sevgi ve saygıyla anılması temennisiyle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...