Isparta sağlık için yürüdü

4 Ekim 2013 16:36

"Dünya Yürüyüş Günü" nedeniyle, ilimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü işbirliği ile yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Ümit Şeref  Kayacan'ın da katıldığı yürüyüş, Huzurevi önünden başlayıp, Sidre Tepesinde sona erdi. Etkinliğe Sağlık çalışanları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları başta olmak üzere, birçok resmi kurum çalışanları, sivil toplum örgütleri ve üniversite öğrencileri de katıldılar.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce, etkinliğe katılan herkese Hareketli Yaşamın Hastalıksız Yaşam olduğu mesajı, etkinlikte taşman döviz ve afişlerle bir kez daha verildi.

Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" yayınlanmamış rapor sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin % 71.9 'unun hareketsiz yaşadığı belirlendi.

Hem yetişkinlerin, hem de çocukların televizyon ve bilgisayar karşısında hareketsiz geçirdiği zamanlarda büyük bir artış gözlendiğini belirten İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, “Dolayısıyla ülkemizde obezite ve buna bağlı olarak diyabet, kalp- damar hastalıkları, kas-eklem kuvvetinde azalma, vücudumuzda su, tuz, mineral dengesizliği, depresyon ve kaygı bozukluğunun artmasında ciddi artışlar olmuştur.

Bu nedenle yetişkinlerimizin en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması ve bunu alışkanlık haline getirmesi gerekmektedir. 5-17 yaş grubu için ise kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapmaları gerekmektedir” dedi.

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...