9 ay boyunca maaşları devlet ödeyecek

3 Ekim 2013 16:01

İŞKUR İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programını başlattı. Bu kapsamda Bakanlık, Isparta’ya 400 kontenjan tanıdı. Başvuracaklar belediye, okul ve camilerde görev yapacak.

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 400 kişiye belediye, okul ve camilerde istihdam olanağı sağlayacaklarını açıkladı. Programa başvuracak kişilerin 9 ay boyunca asgari ücret üzerinden maaş alacaklarını ve aynı zamanda sosyal güvence imkanı da sunulacağını belirten Ergin, başvuruların başladığını ve 11 Ekim’de sona ereceğini bildirdi.

OKULLARDA BAYANLAR, BELEDİYELERDE ERKEKLER ÇALIŞACAK

Öte yandan programın detaylarını aktaran Ergin, “Isparta’ya 400 kişilik kontenjan verildi. Bunun 140’ı okullarda, 27’si camilerde ve geri kalanlar ise belediyelerde çalışacak. Okullarda bayanlar, belediyelerde ise erkekler çalışacak. Camilerimizde ise 12 erkek ve 15 bayan çalışacak.

ARANAN ŞARTLAR

Diğer taraftan bu programdan faydalanmak isteyenlerin öncelikle kurumumuza kayıtlı işsiz olması gerekiyor. 18 yaşından büyük olmalı, öğrenci olmamalı, emekli, dul aylığı almaması gerekiyor. Bunun yanında Sosyal yardım da almaması gerekiyor. Son olarak 61 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

HERKES BİR YERE BAŞVURABİLECEK

Bu arada herkes bir yere başvurabilecek. Birkaç yere başvurmuş olursa kayıttan çıkarılacak. Başvurular 11 Ekim’e kadar devam edecek. 23 Ekim’de de Halk Eğitim Merkezinde yapılacak olan kura ile çalışacak olanlar belirlenecek. Kura sonrası çıkan 400 kişi 9 ay boyunca çalışacak” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...