Hani SDÜ ile şehir bütünleşecekti !..

2 Ekim 2013 15:35

Geçtiğimiz günlerde SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite içinde yapılacak olan projelerin şehir esnafına zarar vermeyeceğini ve bunu göz önüne alarak harekete geçeceklerini belirtmişti. Hatta bu söylemine Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı da destek çıkmış ve kamuoyuna açıklanmıştı. Ancak sessiz sedasız gerçekleştirilen bir ihale ile SDÜ içine 2000 kişilik apart ve sosyal ihtiyaçların karşılanacağı tesisler yapılacak. Bunu da Konyalı bir işadamı yaparak 35 yıl işletecek!

ÖNCE GÜLAR

İlk olarak SDÜ bünyesinde kurulan GÜLAR (Gül Araştırma Merkezi) ürünleri gül ünleri satıcıların oldukça zora sokmuştu. Esnaf özellikle GÜLAR’ın haksız rekabete yol açtığını belirtmiş ve isyanını dile getirmişti.

SONRA YBEM

Öte yandan SDÜ’nün yeni projesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi şehirde dershanecilik ve özel eğitim merkezlerinin önünü kestiği düşünülerek eleştirilmişti. Yine burada devletin imkânlarının kullanılarak haksız rekabete yol açtığı dile getirilmiş ve dershane temsilcileri bundan ciddi rahatsızlık duymuştu.

ŞİMDİ DE 2000 KİŞİLİK APART VE SOSYAL TESİSLER

SDÜ’nün son girişimi ise Isparta’daki tüm esnafları kızdıracak cinsten. Üniversite, Doğu Yerleşkesindeki 60 bin m2'lik alanı 2000 kişilik öğrenci apartı ve sosyal alanlar yapılmak üzere 35 yıllığına Konyalı bir işadamına kiraladı. Edinilen bilgiye göre, SDÜ Rektörlüğü ilgili daire başkanlığı üzerinden Ağustos ayı içinde ihale ilanına çıktı. İlanı Isparta'dan gören olmadığı ileri sürülerken ihaleye Ankara, İstanbul ve Konya'dan 3 firmanın katıldığı bildirildi.

35 YILLIĞINA KONYALI BİR İŞADAMINA VERİLDİ

İhale sonucunda Konyalı Mehmet Demirel isminde bir işadamının projeyi yapmakla yetkilendirildiği öğrenildi. İhale ile SDÜ Doğu Yerleşkesi'nde Gül Vadisi Projesi için ayrılan alanın arkasında 60 bin m2'lik alan 35 yıllığına kiralandı. Bu kiralama sonucunda bu alana yap-işlet-devret modeli ile 2000 kişilik öğrenci apartı ile kalan öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler ve alanlar yapılacak. İhaleyi alan firma burada 35 milyon TL'lik yatırım yapacak. 35 yıl işlettikten sonra üniversiteye geri verecek.

ÖĞRENCİLERİN AYAĞININ ŞEHİRLE KESİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Diğer taraftan bu ihale ile üniversite öğrencilerinin kampüs dışına çıkmayacağı ve tüm ihtiyaçlarını burada gidereceği tartışılıyor. 2000 kişilik öğrenci apartı ve sosyal ihtiyaçların karşılanacağı büyük bir yaşam merkezinin Isparta’ya vereceği zararın ciddi boyutlara ulaşılmasından korkuluyor.

 

Bu haber 972 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...