“Gözüm hiç arkada kalmıyor”

2 Ekim 2013 15:32

İtfaiye Haftası Isparta’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl Eylül ayının son haftasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Isparta İtfaiye Müdürlüğü, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Orhan Eren’in de katıldığı ziyarette konuşan İtfaiye Müdürü Halil Açar, Türkiye genelinde 26 bin itfaiyecinin bulunduğunu, bu rakamın kayıtlı olmayanlarla birlikte 40 bine ulaştığını söyledi. Bu yıl İtfaiyecilik Haftası’nın 299’uncusunu kutladıklarını belirten Açar, kazasız, belasız, yangınsız günler dilediklerini dile getirdi. Isparta’daki meydana gelen olaylar ve yaptıkları her türlü müdahale hakkında bilgiler verdi. Yaşanan su baskınları ve yapılan müdahalelerle ilgili de bilgiler veren İtfaiye Müdürü Halil Açar, Isparta içerisinde 2 bin 500’e yakın yangın güvenlik ruhsatı verdiklerini iletti. Kamu kurum ve kuruluşlarında 206 eğitim verilerek vatandaşların bilinçlendirildiğini kaydeden Açar, trafik kazalarına yaptıkları müdahaleler de başta olmak üzere yaptıkları çalışmalarla ilgili istatistiki veriler verdi. Bölgenin en güçlü araç ve ekipmanına da sahip olduklarını söyleyen Açar, “En fazla birbuçuk dakikada yangına müdahale edebiliyoruz” dedi.

İtfaiye Müdürlüğü’ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Benim itfaiye konusunda gözüm hiç arkada kalmıyor. Siz zamanında ve anında yetişiyorsunuz” dedi. Günaydın, personel eksikliklerinin bulunmasına rağmen İtfaiyenin bu eksikliği yansıtmadan her yere anında müdahale ettiklerini aktardı. Günaydın, “Daha az personelle, daha çok iş yapma olayına da sahip oldunuz. Ayrıyeten bunun için de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehrin altyapısı özellikle yağmur suyu ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren ve bu yıl yaşanan üç günlük afet düzeyindeki yağışlara da değinen Günaydın, bu yağışlarda da itfaiyenin zamanında müdahalelerini övdü. Günaydın, “Bu afete yetişen sizler oldunuz. Halkımıza yardımcı oldunuz. Allah Isparta’mıza afet vermesin. Tüm müdürlüklerimizi tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Yangına müdahale alanına bir buçuk dakikada ulaşabilmeniz büyük bir başarıdır” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...