Polis’ten ‘Dolandırıcılık’ uyarısı

11 Eylül 2012 18:21

Isparta Emniyet Müdürlüğü telefon yolu ile insanları kandırıp tuzaklarına düşüren kontur dolandırıcılarına inanmamalarını istedi.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'nden kontur dolandırıcılığı ile ilgili olarak yapılan açıklamada; Kontör TL. dolandırıcılığı olarak bilinen iletişim cihazları kullanılmak suretiyle, aradıkları vatandaşlarımıza kendilerini Polis, Komiser, Cumhuriyet Savcısı gibi unvanlar kullanarak tanıtıp, mağdurlar üzerinde psikolojik baskı kuran, mağdurları banka şubelerine ve ATM cihazlarına yönlendirerek hesaplara para ve cep telefonu numaralarına kontör yatırmalarını sağlayan şahıslar, gün geçtikçe yeni yöntemlere başvurmaktadırlar.

Vatandaşlarımızı etkilemek ve baskı altına almak için kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan bu şahıslar, aradıkları vatandaşlarımıza operasyon yapacaklarını, adına terör örgütünün hat çıkardığını ve banka hesaplarına girildiğini belirtmek suretiyle ikna yöntemleri kullanmakta, vatandaşın ikna olmaması durumunda ise banka görevlilerini arayıp yine kendisini Savcı olarak tanıtıp işlemleri hızlandırmakta ve vatandaşı da bu şekilde ikna etmektedirler.

Vatandaşlarımızın, kendisini Polis, Hakim, Savcı gibi kamu görevlilerinin unvanlarını kullanarak arayan şahıslara kesinlikle itibar etmeyerek, kendilerine ait kimlik veya hesap bilgilerini vermemeleri, arayan şahısların verdikleri hesap numaralarına para yatırmamaları, bu tür bir durumla karşılaşılması halinde, en yakın polis birimine veya 155 Polis imdat hattını arayarak durumu bildirmeleri gerekmektedir” denildi.

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...