Eğirdir gölü kenarı çiçeklerle süslendi

2 Ekim 2013 15:28

Eğirdir Belediyesi tarafından park ve bahçelere verilen önem her geçen gün daha da artıyor.  Eğirdir Otogarı’ndan Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastahanesi’ne kadar olan kısımda kaldırımın göl kenarına dikilen Gaura isimli kırmızı renkli çiçekler büyük beğeni topluyor.

Göl kenarına ve orta refüje dikilen binlerce adet çeşitli çiçekler gölün ve gökyüzünün rengiyle bütünleşince ortaya çok güzel bir manzara çıkıyor.

Yolda vasıtaların durdurulup, büyüleyici güzel manzara karşısında poz verenler dikkat çekiyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Park Bahçe Müdürlüğü personelimiz tarafından ilçemizdeki bütün yeşil sahalarda güzel çalışmalar yapılıyor. Orta refüjlere dikilen ağaçlar ve çeşitli çiçeklerin yanında göl kenarına dikilen kırmızı renkli gaura isimli çiçekler adeta bir gerdanlık gibi göl kenarını süsledi. Saygıdeğer halkımızın büyük takdirini kazanan çiçekler, karayolu ile seyahat edenlerin de fazlaca telefonla arayıp, ayrıca bizzat ziyarette bulunarak, Eğirdir’imizdeki bu güzelliklere teşekkür edenler oluyor. Yol boyu kaldırımın göl tarafında bulunan bu çiçekler için hiçbir masraftan sakınılmadan damla sulama sistemi kuruldu. Şehrimizi yeşillendirmek, çiçeklendirmek bizim vazifemiz olduğu kadar, bütünüyle korumak hepimize ait olmalıdır. Belediyemize teşekküre gelen vatandaşlarımızın yapılan çalışmaları beğenmesi ve takdir etmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. Halkımızın destekleri bizleri güçlendiriyor” dedi.

Sonbaharın gelmesine rağmen soğuğa dayanıklılık gösteren çiçekler için daha önceden Belediye ekipleri tarafından damlama sulama sistemi döşenmişti. Kış sezonu için hazırlıkların tamamlandığı belirtilirken, Başkan Özmeral, “Belediyemiz kış sezonu hazırlıklarını da tamamladı. Kışlık bitki üretimimiz yapıldı. Önümüzdeki 15-20 gün içinde lale dikimleri yapılacak” açıklamasında bulundu.

 

 

Bu haber 3759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...